Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çöpte İstasyon Tartışması
16 Aralık 2014, 13:00

Çöpte İstasyon Tartışması

AK Parti İl Başkanı Hasan Aydın, çöp tartışmasını yaptığı açıklama ile yeniden alevlendirdi

Çöpte İstasyon Tartışması

AK Parti İl Başkanı Hasan Aydın, çöp tartışmasını yaptığı açıklama ile yeniden alevlendirdi.

Aydın, CHP’li Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun 2009 yerel seçimleri öncesinde çöp sorununu 6 ayda çözeceğini vaad ettiğini.

AK Parti İl Başkanı Hasan Aydın, çöp tartışmasını yaptığı açıklama ile yeniden alevlendirdi. Aydın, CHP’li Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun 2009 yerel seçimleri öncesinde çöp sorununu 6 ayda çözeceğini vaad ettiğini ancak aradan geçen 5 yıllık süreçte sorunun hala çözümlenmediğini belirterek Aksu’nun bu konuda halkı kandırdığını ileri sürdü.

ARA İSTASYON YAPIMINI ENGELLİYOR

Hasan Aydın, iktidarlarının ve Giresun Valiliğinin çöp sorununu çözmek için üstün çaba gösterdiğini bu amaçla Çavuşlu’ya katı atık tesisinin yapıldığını ancak, Giresun merkeze yapılacak olan ara istasyonun Giresun belediyesince engellendiğini söyledi. Aydın, “Bu bir iddia değildir. CHP’li belediyenin takındığı tavır ve gösterdiği uyuşmazlık örnekleri bunun en büyük kanıtıdır. Görele ilçemize bağlı Çavuşlu beldesinde yapımı tamamlanan katı atık tesisi için Giresun ve Tirebolu ilçemizde aktarma istasyonu yapımı planlanmakta. Giresun’a yapımı gereken istasyon CHP’li Giresun Belediyesi’nin engeline takılmıştır.

Giresun Valiliği tarafından belediyeye istasyon yapımıyla ilgili ilki 6 Şubat 2014, ikincisi de 8 ay sonra 20 Ekin 2014 olmak üzere Aksu’daki mevcut çöp döküm alanının tahsisini talep edilen 2 resmi yazı yazılmıştır. Ne var ki bu yazıların ilkine CHP’li belediye tarafından olumlu yanıt vermemiştir. İkinci talep yazısı ise 13 Kasım 2014 tarihinde yapılan Giresun Belediye Meclisinin toplantısında CHP’li başkanın itirazları sonucu reddedilmiştir.

CHP’li Belediye Başkanı Keşap tüneli girişindeki yeri istasyon için teklif etmiş ancak burası teknik elemanlar tarafından uygun görülmemiştir. Giresun Valiliğimiz Belediyeden gelen ret cevapları üzerine istasyon yapımı için yeni yer arayışına girmiştir. Tirebolu ilçesindeki aktarma istasyonunun yapımı Valiliğimizce sürmektedir. Buradan da anlaşılacağı gibi Giresun halkına çöp sorununu 2009 yılında 6 içerisinde kendisinin çözeceği sözünü veren CHPli Belediye bırakın meseleyi sonlandırmayı, takındığı tavır ve bakış açısı ile sorunun daha da büyümesine yol açmaktadır. Tirebolu’da aktarma istasyonu bitme aşamasına gelmiş olmasına rağmen merkezde yer bulunamamasından dolayı çalışmalara bir türlü başlanamamıştır. Bu durum da katı atık tesisinin hizmete girme sürecinin gecikmesine yol açacaktır.

Öncelikli Giresun Belediyesinin bu işe önderlik ederek Valiliğimize yardım etmesi, destek olması gerekirken duyarsız kalınmaktadır. CHP’li  Belediye Başkanın Giresun halkına verdiği sözünde durmasını bekliyoruz. Bu halka verdiği sözü hatırlamalı, arkasında durmalı ve elini taşın altına ciddi ciddi koymalıdır” dedi.

giresun-haberci

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 604 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss