Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İşsizlik Sigortası Fonu üzerine açıklama
30 Kasım 2014, 14:49

İşsizlik Sigortası Fonu üzerine açıklama

İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, İşsizlik Sigortası Fonu Gelir-Gider tablolarında "Diğer Giderler" olarak belirtilen tutarlara ilişkin basın açıklamasında bulundu

İşsizlik Sigortası Fonu üzerine açıklama

İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, İşsizlik Sigortası Fonu Gelir-Gider tablolarında ‘Diğer Giderler’ olarak belirtilen tutarlara ilişkin bazı basın-yayın organlarında yer alan haberlerle ilgili basın açıklamasında bulundu.

İşsizlik Sigortası Fonu Gelir-Gider tablolarında Diğer Giderler olarak görülen tutarlar çeşitli gider kalemlerinin toplamıdır. OVP formatında hazırlanan bu tablolar daha detaylı alt kırılımları içermemektedir. Ancak Fon’un 3’er aylık bağımsız denetim raporları ile yıllık aktüreyal raporlarında daha detaylı olarak bu verilerin bulunması mümkündür. Aylık bültenlerimizde “Diğer Giderler” olarak görülen tutarların tüm detayları da aşağıda ayrıca sunulmuştur.

Bu giderler; • Fon’un işletilmesine ilişkin yazılım, bağımsız denetim vb. cari giderler, • İşsizlik sigortası ödemeleri ile aktif işgücü programlarına ilişkin yapılan prim ve vergi ödemeleri, • İstihdamın teşvik edilmesine ilişkin çeşitli yasal düzenlemelerden dolayı Fon’dan ödenen işçi ve işveren sigorta prim tutarları, • Özlük hakları Fon’dan karşılanan personele ilişkin giderler, • Mahkeme ve avukat ücretleri ile Fon’a fazladan ödendiği tespit edilen ceza vb. gelirlerin iadelerinden oluşmaktadır.

Bu tutarlardan bazılarında, önceki yıllara göre yapılan ödeme ve faaliyetlerdeki artışa bağlı yükselişler olması doğaldır. Örneğin; istihdamın teşvik edilmesine ilişkin olarak 2011’de 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu’na eklenen ve istihdamı teşvik eden Geçici 10’uncu maddeden yararlanan işçi sayıları birikimli olarak artmakta, yıllık teşvik tutarı 500 milyon TL’yi geçmiş bulunmaktadır. Yine Soma’da meydana gelen maden kazasından etkilenen işçiler ve ailelere yardım yapılmasın öngören Geçici 12’nci madde 18.6.2014 tarihinde yasalaşmış, bu kapsamda maden kazası mağdurlarına 66 milyon 476 bin 367,64 TL ödenmiştir.

Görüldüğü üzere bazı medya organlarında ortadan kaybolduğu iddia edilen Fon kaynakları; ilgili mevzuatı çerçevesinde, Türkiye İş Kurumu ve İşsizlik Sigortası Fonu’nun artan görev ve faaliyetlerine mütekabil bir artışla, işçilerimizin ve işsizlerimizin istifadesine sunulmuştur.

* İŞKUR'un istihdam ettiği sözleşmeli personelden; özlük hakları Fon'dan karşılanmak üzere vize edilenlere ilişkin giderler.

 **21.11.2014 itibariyle

http://www.iskur.gov.tr/TabId/189/ArtMID/1139/ArticleID/453/Bas%C4%B1n-A231%C4%B1klamas%C4%B1.aspx

iskur.gov.tr

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 606 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Ekonomi-Çalışma Hayatı

Fındıkta Fiyat Oyunu

Fındıkta Fiyat Oyunu Taban fiyat 54 lira olarak açıklandı, 46 liradan alım yapılıyor.

Tüm-Bel-Sen'den Kadro Çağrısı

Tüm-Bel-Sen'den Kadro Çağrısı Tüm-Bel-Sen, kamuda çalışan sözleşmeli personele kadro verilmesini talep ediyor

Başvuru süresi 29 Ocak'a uzatıldı

Başvuru süresi 29 Ocak'a uzatıldı Memur emeklisine ikramiye için son gün 29 Ocak

Adalet Bakanlığı 3.611 Personel Alacak

Adalet Bakanlığı 3.611 Personel Alacak Adalet Bakanlığına 3.611 personel alımı yapılacaktır.

Bağ-Kur'luya erken emeklilik

Bağ-Kur'luya erken emeklilik Emekli olamayan Bağ-Kur'lulara iyi haber

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss