Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cumhuriyetimiz Ortaçağ zorbalığının ve köleliğinin Anadolu'dan kovulmasıdır
30 Ekim 2014, 16:45

Cumhuriyetimiz Ortaçağ zorbalığının ve köleliğinin Anadolu'dan kovulmasıdır

ADD,ÇYDD,Eğitim-İş,KTÜ Atatürkçü Düşünce Klübü,CHP,İP ortak basın açıklaması

Cumhuriyetimiz Ortaçağ zorbalığının ve köleliğinin Anadolu’dan kovulmasıdır

Yüce Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan, O’nun önderliğnde yürütülen İstiklal Savaşı tüm yoksunluklara karşın destansı bir mücadelenin ardndan zaferle sonuçlanmıştır. Türk Milletinin bu var olma mücadelesinin zaferle sonuçlanmasının ardından  29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetle taçlanarak, tarihimizin en büyük çağdaşlaşma ve aydınlanma hareketi başlatılmıştır.

Dünyada otoriter ve totaliter rejimlerin yükselişe geçtiği bir dönemde ulus egemenliğini temel alan, halka dayalı ve halk mayalı Cumhuriyetimiz Ortaçağ zorbalığının ve köleliğinin Anadolu’dan kovulmasıdır. Cumhuriyet, ümmetçilik yerine ulusçuluğu, kulluk yerine yurttaşlığı, kişi iktidarı yerine ulus iradesini, bağnazlık yerine çağdaşlığı getirmiştir. Cumhuriyet, tam bağımsızlıktır, ulusal egemenliktir. Cumhuriyet, bağımsızlığından ödün vermeyen, dayatmalara boyun eğmeyen, Atatürk öncülüğünde yurduna ve egemenliğine sahip çıkan, O’nun İlke ve Devrimlerini gönülden benimseyen ulusumuzun soylu kişilik özelliklerinin bir yansımasıdır. Bu yönüye Cumhuriyet, ulusal onurumuzun bayraklaşan simgesi, büyük Türk Devrimi’nin adıdır. Cumhuriyet, "Yurtta sulh, cihanda sulh” anlayışıdır.

Türkiye Cumhuriyeti, ulus egemenliğine dayanan laik ve demokratik bir cumhuriyettir. Türkiye’nin çağdaş dünyayla bütünleşme kararlılığını gösteren bu yapı, geride kalan 91 yılda toplumsal bütünleşme ve barışın, huzurun kaynağı olmuştur. Ülkemizi her alanda güçlü kılmış, tarihimizin en uzun barış dönemini yaşatmış, dünyada saygınlık kazandırmıştır. Son dönemde yaşananlar Cumhuriyetimiz, demokrasimiz ve geleceğimiz adına kaygı vericidir. Cumhuriyetimiz ile barışık olmayan kimi oluşumlar çağdaş Türkiye görüntüsüyle örtüşmemektedir. Cumhuriyetin kurucularına, kurumlarına, bayrağına karşı artık sinsi değil açıkca ve pervasızca yapılan saldırılar tahammül sınırlarını aşmıştır.

Türkiye çok önemli günlerden geçiyor. Ülkemiz koyu bir karanlığın içine çekiliyor. Yanlış politikalarla uçuruma sürükleniyor. Atatürk ilke ve devrimlerini, Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyetimizi yıkmak için yemin edenlere karşı birleşip güçlenmeliyiz. Tüm yolsuzluklara, dinimizi istismar edenlere, bölücülüğe ve teröre karşı direnmeliyiz. Laik Cumhuriyet’e, Atatürk İlke ve Devrimleri’ne bağlı kalma yemini eden Cumhurbaşkanından miletvekiline,  Başbakan ve Bakanlardan yargı mensuplarına, öğretim elamanlarından kamu görevlilerine herkes ve tüm yurtaşlarımız Türkiye Cumhuriyeti’nin Anayasa da belirilen niteliklerini korumak, özen göstermek ve bu ilkelerden yana taraf olmak zorundadır.

Karanlığı yaşıyor olabiliriz, ama bu karanlığı ulusumuz yırtacaktır. Etnik kökene, yobazlığa dayalı politikaların, insanlara acı ve gözyaşından başka bir şey getirmediğini yanıbaşımızda komşularımızda olanlardan her gün görenlerin, bilenlerin ülkesidir bu ülke.

Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, ulusumuzun birliğine, Cumhuriyetimizin değerlerine her zamankinden daha fazla önem verilmesi gerektiğine inanan aşağıda adları olan demokratik kitle örgütleri, sendikalar ve siyasi partilerin öncülüğünde yürütülen, ilimizin tüm siyasi parti, dernek ve sendikaları davet edilerek gerçekleştirilecek olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması için tüm halkımızı parti, örgüt flaması olmaksızın sadece Türk Bayrağımız eşliğinde, 29 Ekim Çarşamba günü saat 12:00 de  Merkez postahanesi önünde buluşmaya ve oradan Meydan Parkında gerçekleştireceğimiz Cumhuriyet Kutlamasına davet ediyoruz.

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ - ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ - EĞİTİM İŞ -        TÜRKİYE GENÇLİK BİRLİĞİ - KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE KULÜBÜ - CUMHURİYET HALK PARTİSİ İL  BAŞKANLIĞI  -   İŞÇİ PARTİSİ İL BAŞKANLIĞI

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 614 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Af Yasası Çıktı

Af Yasası Çıktı Yaklaşık 100 bin kişi tahliye olacak.

Yaşasın 8 Mart

Yaşasın 8 Mart Bize diyorlar ki,

Ad/Soyadını değiştirmek isteyenler 1 hafta kaldı

Ad/Soyadını değiştirmek isteyenler 1 hafta kaldı Ad ve soyadlardaki yanlış yazımlar mahkeme kararı olmaksızın değiştirilmesi süreci devam ediyor.

23 Nisan Sadece Tören Değildir

23 Nisan Sadece Tören Değildir Çocukların Yaşadığı Ağır Sorunlara Kalıcı Çözümler Üretilmelidir!

İşte referandumun oy pusulaları

İşte referandumun oy pusulaları Türkiye'de ise seçmenler 16 Nisan'da sandık başında olacak.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss