Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Giresun'da sanat sokağı açıldı
30 Ekim 2014, 01:31

Giresun'da sanat sokağı açıldı

Giresun Belediyesi örnek bir projeye daha imza attı

GİRESUN'A SANAT SOKAĞI AÇILDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin 91. Kuruluş yılı kapsamında bir dizi etkinlik düzenleyen Giresun Belediyesi örnek bir projeye daha imza attı.

Gazi Caddesi’ni Bekirpaşa Caddesi ‘ne bağlayan Baş Öğretmen Ali Osman Sönmez Sokak , Sanat Sokağı olarak tanzim edildi. Belediye Başkanı Kerim Aksu açılışta yaptığı konuşmada, “ Cumhuriyet yolunda yılmadan yürüyeceğiz “ dedi.

Belediye Çözüm ve Koordinasyon Birimi tarafında 20 günde tamamlanan Sanat Sokağı’nın açılışına Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, İl Başkanı ve Eski Milletvekili Eşref Karaibrahim, Televizyon Programcısı Tayfun Talipoğulu, Sanatçı Derya Sayın, Belediye ve İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları Murat Ersoy, Hasan Erzincanlı, Kent Konseyi Başkanı Uğur Karaibrahimoğlu, Eski Başkanlardan Hasan Karaibrahim, sanatçılar, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Kerim Aksu açılışta yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Başkan Aksu şu görüşleri dile getirdi:

“Giresun’da bişeyler değişiyor, değişmeye de devam edecek. 2009 da beni seçerek güç verdiniz. 2014 de genel bir mennuniyet var ki bana yeniden görev verdiniz. Sizin kararınızı saygı ile aldık ve çalışmalara devam ettik. Bu sokaklar sadece zemini ve duvarı olan sokaklar olmasın. Gençlerimizin tüm ürünlerini sergileyebileceği, sanatçılarımızın hem çalışıp, heömde eserlerini sergileyebileceği, şehre renk katacak, canlı yerler olsun. Çocuklarımıza ve gençlerimize çok büyük görev düşüyor. Biz sadece buranın fiziki yapısını yaparız ama üretecek olan gençlerimiz, çocuklarımız ve sanatçılarımızdır. Sizler hünerlerinizi ortaya çıkarın, bizler bunları Türkiye’ye duyuralım.Giresun , birçok konuda Türkiye’ye örnek olmuştur. Örnek olmaya da devam edecektir. Birçok belediye bizim yapmış olduğumuz çalışmaları taklit etmeye çalıştılar. Ama biz bundan mutluluk ve gurur duyuyoruz. Daha güzel çalışmalar daha güzel faaliyetler yaparak tüm Türkiye’ye örnek olabilelim istiyoruz.

SOKAKTA NELER VAR

Giresun’da bir ilk olan Sanat Sokağı 20 günlük bir çalışma ile tamamlandı. Zemin ve duvarlar baskı beton yapıldı. Tümbina kapıları ve saçaklar yeniden tanzim edildi. Engelli ve yaşlılar için özel rampalar ve perforje korkuluk yapıldı. Gazi Caddesi ve Bekirpaşa Caddesi girişine kemer yapıldı. Sanat Sokak üzerinde bulunan güzergahta sergi stantları, el sanatları, ressamlar ve fotoğrafçılar için seyyar alanlar oluşturuldu. Sanatçılar hem eserlerini yapabilecek, hem sergi açanilecek, hem de satış yapabilecekler.

Giresun Belediyesi

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1911 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss