Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Onların hayatına imreneceksiniz
23 Ekim 2014, 21:59

Onların hayatına imreneceksiniz

Tirebolu'da denize açılan karı-koca,balıkçılığın geçimlerini sağlamanın ötesinde bir yaşam tarzı haline geldiğini söyledi

ONLARIN HAYATINA İMRENECEKSİNİZ

Giresun’un Tirebolu ilçesinde 12 yıldır, “Vira bismillah” diyerek denize açılan karı-koca,balıkçılığın geçimlerini sağlamanın ötesinde bir yaşam tarzı haline geldiğini söyledi.

Tek geçim kaynaklarının küçük balıkçı tekneleri olduğunu belirten Mustafa Kıranlı, ekonomik durumundan dolayı yanında kimseyi çalıştıramadığından eşinin kendisine yıllardır tayfalık yaptığını söyledi.

Evlendiklerinde bir haftalık balayını denizde geçirdiklerini anlatan Mustafa Kıranlı,

“Evleneli 12 yıl oldu. İlk evlendiğimizde bir hafta denizde kaldık. Eşim de benim gibi deniz tutkunu çıktı. O gün bu gündür denizlerdeyiz. Denizde avlanmak geçim kaynağımız olduğu kadar yaşam tarzımız haline geldi” dedi.

Denizlerde avlanma yetki belgesi dahi bulunan Yeter Kıranlı ise, balık avında teknede yapılması gereken her işi yapabildiğini ifade etti.

Eşi kaptan, kendisi tayfa olan Yeter Kıranlı, “Balık avında her işi yapabiliyorum. Kadınlara göre zor olduğu düşünülse de ben ağ seriyorum, saçma atıyorum, çapari yapıyorum. Tekneyi kullanabiliyorum. Hatta tek başıma avlanabiliyorum. Güneş doğarken kahvaltımızı teknede yapıyoruz. Güvertede nevalemizi hazırlayıp birlikte yiyoruz. Güneş doğarken denizin ortasında kahvaltı yapmak bambaşka bir şey. Denize alışan insan denizsiz yapamaz” diye konuştu.

Eşiyle denize ağ attığını, birlikte topladıklarını ve denizden çıkan kısmetleriyle geçimlerini sağladıklarını ifade eden Yeter Kıranlı, “Yardımcıya para vermemek için ben eşime yardımcı olmaya başladım. Eşim çok anlayışlı bir insan. Evde kalmak, onun yolunu gözlemek istemedim. Evdeki işlerde bana yardımcı olan eşime, şimdi denizde yardımcı olmaktan ve ayrıca ev ekonomisine katkıda bulunmaktan mutluyum" dedi.

Haber : Ahmet BİLGE / İHA

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1088 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss