Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Seyfullah Çiçek emekliye ayrıldı
22 Ekim 2014, 18:22

Seyfullah Çiçek emekliye ayrıldı

Araştırmacı-yazar Seyfullah Çiçek,43 yıllık memuriyet hayatına son noktayı koydu

Seyfullah Çiçek emekliye ayrıldı

Araştırmacı-yazar Seyfullah Çiçek,doğum günü olan 17 Ekim 2014 tarihinde yaş haddinden dolayı 43 yıllık memuriyet hayatına son noktayı koydu.

Çiçek’in yedek subaylığı hariç, devlet hizmetinin tamamı Yüksek Öğrenim Kredi veYurtlar Kurumu (YURTKUR) ‘nda geçmiş olup, meslek hayatının son 20 yılını Altunizade Öğrenci Yurdu’nda müdür olarak tamamlamıştır.

Seyfullah Çiçek’in özgeçmişi ise şöyledir;

17 Ekim 1949 tarihinde Görele’nin Kuşçulu köyünde doğdu.

İstanbul Üniversitesi  Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunu olan Çiçek, İstanbul Bölge Müdür Yardımcılığı dahil, 43 yıldır Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda görev yapmış olup, son 20 yılını da bu kuruma bağlı Altunizade Öğrenci Yurdu’nda Müdür olarak memuriyet hayatını sürdürdükten sonra 17 Ekim 2014 tarihinde emekliye ayrılmıştır.

Seyfullah Çiçek, aynı zamanda, 26 yıldır gazetecilik de yapmakta olup,çeşitli mahalli yayın organlarında ve arada bir de ulusal medyada çok sayıda yazısı yayınlanmış, Giresun Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen yarışmalarda 4 yıl üst üste Yılın Gazetecisi seçilerek “Birincilik” plaketleri almıştır.

Biri TRT Repertuarı’nda olmak üzere çeşitli bestekarlar tarafından TSM formunda bestelenmiş 9 güftesi ve şu 14 adet kitapta imzası vardır:

“Kemençenin Ordinaryüsü Picoğlu Osman” (2 Baskı), “Giresunlu Şairler”, “Anlayana”, “Yanlış Adres”, “Hariçten Gazel” (Bu son üçü köşe yazılarından oluşmaktadır), “Dağarcığımdan Şiirler”, “Kurtuluş Savaşı’nın Efsane Kahramanı TOPAL OSMAN (Osman Ağa)” (2 Baskı), “Görele’den Portreler Albümü”, “Yaşam Öyküleri ve Fotoğraflarıyla Görele’den Portreler” ve “Elveda Yurtkur Merhaba Yeni Hayat” .

Müştereken imzası olan kitaplar:

“Kuşçulu Köyü Adres ve Telefon Rehberi” ve “Tüm Yönleriyle Görele Kuşçulu Köyü’97” (Sadi Kaya ile birlikte), “Görele Kültür Sanat Sempozyumu” (Sadi Kaya ve Ayhan Yüksel’le birlikte) ve Atatürk’ün Muhafız Birliği Kumandanı Topal Osman Ağa” (Çizen: Suat Yalaz, Yayına Hazırlayan: Seyfullah Çiçek).

Çiçek, ayrıca, yıllarca amatör futbol oynamış, Beykoz Ortaçeşme Spor Kulübü, MESAM, Giresun Vakfı, Üsküdar Giresunlular Derneği, Giresun Dernekler Birliği, Görele Dernekler Birliği, Kuşçulu Köyü Derneği, Giresun Gazeteciler Derneği, GİFSAD (İstanbul Temsilcisi) başta olmak üzere çok sayıda dernek ve kuruluşta aktif görevler üstlenmiştir.

Değerli Hoca’mıza emeklilik hayatında sağlık ve başarılar diliyoruz.

Haber : Görele.gn.tr

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1391 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss