Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eğitim-İş 9.yılını kutluyor
20 Ekim 2014, 20:44

Eğitim-İş 9.yılını kutluyor

Kuruluşumuzun 9.yılını kutluyoruz

Eğitim-İş 9.yılını kutluyor

KURULUŞUMUZUN 9. YILINI KUTLUYORUZ

Eğitim-İş olarak, “Emeğimiz ve Tam Bağımsız Türkiye” diyerek yola çıktık. Atatürk'ün önderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin bağımsızlığını ve egemenliğini; ulus ve ülke bütünlüğünü; laik, demokratik, bilimsel ve ulusal eğitim değerlerini; emeğimizi korumak ve yaşatmak mücadelesinde dokuzuncu yılı ardımızda bıraktık.

17 Ekim 2005’ten bugüne emeğimiz ve geleceğimiz için canımız pahasına mücadele ettik. Mücadelemiz Cumhuriyetin bütün kurumlarının teslim alındığı yeni dönemde çok daha çetin geçecek.

Yüz yıllık emek ve aydınlanma mücadelesinin “biricik” mirasçısı olduğumuzun bilincindeyiz. Mücadele ruhumuz, ırkçının, bölücünün, gericinin devlete ya da sokağa egemen olduğu her dönemde halkımızın üzerine güneş gibi doğmuştur. Cumhuriyetin yurtsever eğitim çalışanları,  bir asırdır varlık sebebi olan değerlerinin üzerine inşa ettiği tercihlerinin bugüne kadar dimdik arkasında durmuş, bundan sonra da durmaya devam edecektir.  

Encümen-i Muallim’den, TÖS’den, TÖBDER’den devraldığımız kültür, birikim ve cesaretle, Köy Enstitüleri ile Fakir Baykurt’un yurtsever ve mücadeleci ruhunu birleştirerek yeniden kurduğumuz Eğitim-İş’imizi, Edirne’den Van’a, Hatay’dan Sinop’a kadar yurdumuzun dört bir tarafında eğitim çalışanlarıyla kucaklaştırdık. Gözlerimizdeki mutluluğun pırıltısını, yüreğimizdeki coşkuyu ve heyecanı birbirimizle paylaştık. Cehalete, yoksulluğa, yolsuzluğa, karanlığa karşı mücadele ettik.

Mustafa Kemal’in devrimciliğiyle ülkeye ışık olan Cumhuriyetin savunucusu, bilim ve eğitim emekçilerinin temsilcisi Eğitim-İş olarak, barış, hoşgörü ve kardeşlik içinde bir emek mücadelesinden doğacak birlik ve beraberliği yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da emeğimize ve ülkemize yönelik her saldırı, karşısında sarsılmaz bir kale gibi Eğitim-İş’i bulacaktır.

Yolumuz açık olsun…

Tamer ÖZLÜ

Yönetim Kurulu Adına Eğitim-İş Trabzon Şube Başkanı

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 635 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Eğitim

Sol Parti; Eşit, Parasız ve Laik Eğitim İstedi

Sol Parti; Eşit, Parasız ve Laik Eğitim İstedi Sol Parti Giresun İl Yönetim Kurulu yaptığı açıklama ile eğitimde eşit, parasız ve laiklik sözü verdi.

Sınav Merkezli Eğitime Son

Sınav Merkezli Eğitime Son Eğitimin niteliğini olumsuz etkileyen SINAV SİSTEMİNİN öncelikle sorgulanması gerekir.

Okullar ne zaman açılacak?

Okullar ne zaman açılacak? okulların başlama tarihini kesin olarak bildirdi

17 Nisan Okulların Tatil

17 Nisan Okulların Tatil Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yaptığı açıklamayla son buldu

Diploması sahte çıktı

Diploması sahte çıktı R.G.S.'nin, 19 yıl sahte diplomayla öğretmenlik yaptığı ortaya çıktı.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss