Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bir annenin dramı üzerine basın açıklaması
18 Ekim 2014, 00:40

Bir annenin dramı üzerine basın açıklaması

Giresun valiliği basın açıklaması

Bir annenin dramı üzerine basın açıklaması

GİRESUN VALİLİĞİ BASIN AÇIKLAMASI

Bazı basın yayın organlarında “Giresun’da bir annenin dramı, Kanser hastası kızı ve eşi için yaptığı borçları ödeyemeyen çaresiz anneye cezaevi göründü” vb. başlıklarıyla yayınlanan haberler üzerine aşağıdaki açıklama gerekli görülmüştür; 

Haberin basında yer alması üzerine Sayın Valimiz Hasan Karahan’ın talimatıyla İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Bal ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri adı geçenin evine giderek incelemelerde bulunmuşlardır.

Yapılan araştırma neticesinde; Haberde adı geçen Nurşen Küçük (Nüfustaki adı; Gülşen Küçük’ün (46)  merhum eşi Bekir Küçük (51) Rektum CA tanısıyla 2009 yılında İlimizde Özel Kent Hastanesinde ameliyat olmuş, sonrasında Trabzon Farabi Hastanesi Tıp Fakültesinde yeniden opere edilmiş, Radyoterapi ve Kemoterapi tedavisi almıştır. Ocak 2012'de vefat etmiştir. Kızı Edanur Küçük (6) Hepatoblastom tanısıyla 2009 yılında yine Trabzon Farabi Hastanesi Tıp Fakültesinde ameliyat edilmiş, sonrasında Kemoterapi tedavisi almıştır. Kontrolleri devam etmekte olup, en son kontrole Eylül 2014'te gitmiştir. Gülşen Küçük'ün Kızı Edanur Küçük için İl Sağlık Müdürlüğü tarafından tıbbi tedavi ve kontrolleri takip edilecektir.

Ailenin haberde iddia edildiği gibi Hastane ya da Tedavi borcu bulunmamaktadır. Kişi özel sebeplerle kiraladığı aracın arıza vermesinden dolayı  oto kiralama şirketine  borçlanmış, bu nedenle de eşinden dolayı aldığı ölüm aylığına haciz konulduğu anlaşılmıştır. (Ancak ölüm aylıklarına icra takibi yapılamayacağı bilgisi kendisine bugün verilmiş olup, yasal haklarını araması hususunda yönlendirme yapılmıştır)

İlgiliye, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca 2012 yılında 600 TL, 2013 yılında 1.000 TL ve 2014 Yılında da 500 TL.si bugün olmak üzere 1.400 TL yardım yapılmıştır.

Yine aynı kişinin, Mart 2012'de İlimiz yerel gazetelerinde "Böyle Dram Görülmedi - Yaşam İçin Yardım Bekliyor" başlıklı haberleri de mevcuttur.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

 

Giresun Valiliği

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 677 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss