Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Görele'de Gaziler Günü Kutlandı
20 Eylül 2014, 13:55

Görele'de Gaziler Günü Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü,düzenlenen programla konakdüzünde kutlandı.

GÖRELE’DE GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

19 Eylül Gaziler Günü, Giresun’un Görele İlçesi Hükümet Konağı önünde düzenlenen programla kutlandı.

Görele Kaymakamlığı tarafından hazırlanan kutlama programı, Görele Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'nda yapıldı.

Buradaki törene İlçe Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Fatih Yılmaz, İlçe Belediye Başkanı Tolga Erener, İlçe Emniyet Müdürü Nazım Şahin, Görele ilçe Jandarma komutanı Kıdemli Başçavuş Mustafa Turgut, Gazileri temsilen gazi Soner İncirkuş, siyasi parti temsilcileri,  sivil toplum örgütleri, askeri ve mülki erkan ile daire müdürleri katıldı.

Burada yapılan törende İlçe Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Fatih Yılmaz, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, ardından ulu önder Atatürk ve ebediyete intikal eden şehit ve gazilerin anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı jandarma Kıdemli Çavuş Atilla Aramaz yaptı.

Jandarma Kıdemli Çavuş Atilla Aramaz,

”Hürriyet ve istiklal benim karakterimdir” diyerek milli mücadeleyi başlatan devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya meydan muharebesinden sonra 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye büyük millet meclisi tarafından gazilik unvanı verilmiştir 2002 yılında çıkartılan yasayla 19 Eylül tarihini gaziler günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir bu karar devletimizin ve milletimizin gazilerimize verdiği önemi onlara duyulan minnet ve şükran duygularının ifadesidir. Ülkemiz toprakları bulunduğu bölge stratejik konumu nedeniyle tarih boyunca daima düşmanların hedefi haline gelmiştir tarih boyunca hür ve bağımsız olarak yaşamış olan yüce Türk Milleti canından aziz bildiği kutsal vatan toprakları hedef alan her saldırıyı binlerce şehit verme ve gazi olma pahasına korumasını bilmiştir. Dün Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Kore’de ve Kıbrıs’ta vatanın müdafaası ve dünya barışı için şahadete ulaşan ve gazi olarak dönen kahraman evlatlarımız bu gün ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak için fırsat arayan dış güçlerin desteklediği kanlı terör örgütüne karşı ülkemizin doğu ve güneydoğu bölgelerinde mücadele yürütmektedir. Bu mücadelede yüzlerce evladımız şehit olurken yüzlercesi de gazilik mertebesine ulaşmıştır. Herkes bilmelidir ki her ne şekilde olursa olsun vatanımızın bütünlüğünü hedef alan güçler kahraman güvenlik güçlerimiz ve vatan sever Türk insanının mücadele azmi ve kararlı azmi karşısında yok olmaya mahkumdurlar. Dış güçlerin maşası haline gelen hainler yüce Türk adaleti karşısında mutlaka hesap vereceklerdir. Halkımızın birlik ve beraberliği ile büyük Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Türkiye cumhuriyeti devletini onun gösterdiği hedeflerde ilerleyerek dünyanın güçlü bir ülkesi olma yolunda sonsuza kadar yaşayacaktır. Büyük önderimiz Mustafa kemal Atatürk’e Mareşal rütbesi ve gazi unvanının verilişinin yıl dönümü ve gaziler gününü kutluyorum bu vesileyle aramızdan ayrılmış gazi ve şehitlerimizi rahmetle anıyorum tüm gazilerimizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Haber : Bekir Öztürk

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 706 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss