Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
O doktor görevine iade edildi
19 Eylül 2014, 19:31

O doktor görevine iade edildi

Edirne Valisi tarafından görevinden alınan Gastroentoloji Uzmanı Dr. Dilek Tucer,görevine iade edildi

O doktor görevine iade edildi

Yaptığı kanser açıklamasının ardından Edirne Valisi tarafından görevinden alınan Gastroentoloji Uzmanı Dr. Dilek Tucer,görevine iade edildi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin tarafından ‘izinsiz basın açıklaması yaptığı’ gerekçesiyle açığa alınan Devlet Hastanesi’nin tek Gastroentoloji Uzmanı Dr. Dilek Tucer, soruşturmanın tamamlanmasının ardından görevine iade edildi.

Vali Şahin, “Soruşturma tamamlandığı için görevden uzaklaştırmanın anlamı yoktur, çünkü soruşturma bitmiştir. Ama soruşturma neticesi nedir henüz bana intikal etmedi. Bittiğini haber alır almaz, bende kendisini görevine iade ettim” dedi.

Edirne Devlet Hastanesi’nin tek Gastroentoloji Uzmanı olarak görev yapan Dr. Dilek Tucer, geçen 9 Eylül günü hastane yönetiminin izni ile halkı bilgilendirmek için düzenlediği basın toplantısında, Ergene Nehri’ndeki kirliliği ve çevresinde yarattığı kanser riskini anlatmıştı. Haberlerin basında yer almasının ardından hakkında soruşturma açılan Dr. Tucer, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in talimatıyla ‘izinsiz basına açıklama yaptığı’ gerekçesiyle açığa alındı. Sağlık Bakanlığı’ndan olayı araştırmak için gelen 2 müfettiş dün akşam saatlerinde soruşturmasını tamamladı. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Kamu Hastaneler Birliği’ne gönderdiği yazıyla Dr. Dilek Tucer’i görevine iade etti.

Soruşturma tamamlandığı için Dr. Tucer’i görevine iade ettiğini ifade eden Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, “Dr. Dilek Tucer hakkındaki soruşturma dün akşam itibariyle tamamlandı. Bende bugün 11.30 itibariyle görevine başlattım. Şu anda doktorumuzun görevinin başında olduğunu sizlere ifade edebilirim. Soruşturma tamamlandığı için görevden uzaklaştırmanın anlamı yoktur, çünkü soruşturma bitmiştir. Ama soruşturma neticesi nedir henüz bana intikal etmedi. Bittiğini haber alır almaz, bende kendisini görevine iade ettim. Şu anda doktorumuz hasta kabulüne devam ediyor. Yerine başka bir doktor görevlendirilmişti, bu arada görev yapmış olması gerekir. Hastalarımız konusunda bir aksaklık olmadı. Bizim oradaki muayene yönünden ciddi bir aksaklık meydana gelmedi” diye konuştu.

GÖREVE İADE YAZISI

Edirne Valiliği’nden Kamu Hastaneler Birliği’ne gönderilen Vali Şahin imzalı göreve iade yazısında ise şu ifadelere yer verildi:

“Edirne Devlet Hastanesi’nde görev yapan Gastronoleji Uzman Dr. Dilek Tucer 09.09.2014 günü Devlet Hastanesi Toplantı Salonu’nda öğle üzeri yapmış olduğu basın açıklamasında; kendi uzmanlık alanı dışında toplumda infiale yol açacak biçimde gıda sektörü ve halk sağlığı alanında basına bilgi ve demeç verdiği, yetki alanı dışındaki idare ve siyasi makamların görev alanına müdahale ederek toplumu yanlış yönlendirdiği için ve bu konuda hiçbir bilimsel veriler olmadan açıklamalarda bulunarak, bir hekim sıfatına uygun düşünmeyen tavır ve davranışlar sergilediği nedeniyle, konuyu incelemek üzere Bakanlık Müfettişleri görevlendirildi. Görevi başında kalması sakıncalı görülerek 657 sayılı Devlet Memuru Kanunu’nun 137′inci ve devamı maddeleri uyarınca görevinden uzaklaştırıldığı ilgi yazı ile bildirilen, Uzman Dr. Dilek Turcer’in Sağlık Bakanlığı’nca başlatılan soruşturması tamamlanmış olduğundan, 657 sayılı Devlet Memuru Kanunu’nun 144′üncü maddesi uyarınca hizmetlerini devama engel bir husus olmadığı değerlendirilerek, görevine iade edilmiştir.”

Engin ÖZMEN/EDİRNE, (DHA)

Kanser uyarısı yaptı açığa alındı

Ergene Nehri'nin suyuyla yetişen pirinçlerde kanser riski olabileceğini açıklayan Uzman Dr. Dilek Tucer, Edirne Valisi Şahin tarafından görevden alındı.

Edirne’de Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Devlet Hastanesi’nde Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Dilek Tucer, düzenlenen basın toplantısında Ergene Nehri’nin suladığı alanlarda yetişen pirinçlerin kansere yol açabileceğini söylediği gerekçesiyle Edirne Valisi Dursun Ali Şahin tarafından görevinden alındı.

Vali Şahin, doktoru açıklamasından dolayı değil, gelişi güzel basına bilgi vermesinden dolayı görevden aldığını açıkladı.

Edirne Devlet Hastanesi’nin belirli aralıklarla çeşitli uzman hekimler aracılığı ile halkı bilgilendirmek amacıyla düzenlediği basın toplantısına katılan Gastroenteroloji uzmanı Dr. Dilek Tucer, 9 Eylül günü basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bilgilendirme toplantısında uzmanlığı olan şifalı otlar adı altında kullanılan bitkilerin, bilinçsiz ve yanlış kullanımından dolayı kanser tehlikesine sebep olabileceğini anlatan Dr. Tucer, daha sonra gazetecilerin sorusu üzerine Ergene Nehri’ndeki kirliliği ve çevresine verdiği zararları, “Trakya bölgesinde Ergene Nehri gibi bir sorun varken sadece otlar açısından değil, diğer yediğimiz ürünler konusunda da büyük bir kanserojen etkisi var. Trakya bölgesi için bu çok önemli bir sorun. Özellikle pirinç üretiminde önde gelen bölgelerden birisiyiz. Otları bir kenara bırakıyorum, pirinçte de neredeyse tüm Türkiye’ye bizden dağıtım yapılıyor. Bir otun nereden ve nasıl toplandığı çok önemli, Ergene’yi özellikle söylüyorum çünkü biz organik tarıma yönelmeye başladık ve gastroenterolojik açıdan da Trakya bölgesinde kolon ve mide kanseri özellikle son yıllarda artmış durumda. Bunda tabi sadece Ergene rol oynamıyor. Çernobil’den etkilenen bölgeler arasında Karadeniz’den sonra Marmara Bölgesi geliyor zaten. Bu konu hakkında aslında bilimsel bir çalışma yok. Türkiye’de bildiğim kadarıyla yapılan iki büyük çalışma var. Bu çalışmalar bir hekim tarafından yapılan çalışmalar değil. Özellikle halk sağlığı uzmanları tarafından yapılan bir çalışmada ve yabancı kaynaklı bir çalışmada da Çernobil faciasının Trakya bölgesindeki etkilerinden çokça bahsedilmekte. Gözümüzle de bunu görüyoruz” diye anlattı.

VALİ GÖREVDEN ALDI, SORUŞTURMA AÇTI

Açıklamaların basında yer alması üzerine Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Dr. Dilek Tucer hakkında soruşturma açılması talimatını vererek görevinden aldı. Edirne Kamu Hastaneleri Birliği’ndeki tek Gastroenteroloji uzmanı olan Dr. Dilek Tucer yerine Kırklareli’nden bir hekim görevlendirildi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Dr. Dilek Tucer’in ‘gelişi güzel basına bilgi vermesi’nden dolayı görevinden aldığını ifade ederek şunları söyledi:

“Doktoru görevden aldık, pirinçler kanser yaptığından diye değil. Pirinçler kanser yaptığını hangi bilimsel ortamda açıklanmış ki? Kanser yapmış. Gelişi güzel basına bilgi vermesinden dolayı görevden aldık. Başka bir şey değil. Açıklamalarından dolayı değil. Açıklamaları bilimsel değil. Kendiliğinden bu şekilde açıklama yapması, izin almadan bu işlere giriştiği için görevden aldık. Bu konuyla ilgili çalışma başlattık, bakanlıktan gelen müfettiş çalışmasını sürdürüyor. Kırklareli’nden gelen bir doktor onun yerine göreve başladı.”

DOKTORLAR KARARA TEPKİLİ

Edirne Tabipler Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ise Dr. Dilek Tucer’in soruşturma tamamlanmadan görevinden alınmasına tepki gösterdi. Tucer’in hekimler arasında gurur kaynağı olan bir hekim olduğunu kaydeden Tanrıkulu, “Öncelikle şunu söyleyeyim, liseden sonra 6 yıl Tıp okuyorsunuz, 4 yıl dahiliye uzmanlığı yapıyorsunuz, 3 yıl da bunun üzerine Gastroenteroloji uzmanlığı yapıyorsunuz. Bakın 13 yıl liseden sonra eğitim alıyorsunuz. Dilek Tucer’in bir basın açıklaması yüzünden görevden alınması bizi gerçekten üzmüştür. Dilek hanımın her zaman yanındayız ve destek veriyoruz. Buradan bir şey de açıklamak istiyorum Kamu Hastaneleri Birliğinin ayda bir açıklaması var bu yönetimin izniyle bir yapılan açıklaması. Zaten yönetim bunu kendisi istiyor. Kamu Hastaneleri Birliği Devlet Hastanesi Hekimlerini ayda bir halkı bilgilendirmek üzere bir toplantıya davet ediyor. Bu son olayda Dr. Dilek Tucer’in yine yönetimin istediği bir mekanda yaptığı bir basın açıklamasıdır. İzinsiz bir basın toplantısı değildir” diye konuştu.

MÜFETTİŞ SORUŞTURMAYA BAŞLADI

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in talimatıyla görevinden alınan Dr. Dilek Tucer ile ilgili Sağlık Bakanlığı’nın talep edilen müfettiş kente gelerek incelemeye başladı. Tucer’in hekim arkadaşları da sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirerek soruşturma tamamlanmadan görevden alınması kararını protesto etti.

Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY/EDİRNE,(DHA)

O doktor hakkında açıklama!

Edirne Valisi Şahin,kanser açıklaması yaptığı için görevden alının doktor hakkında açıklama yaptı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, görevden aldığı Devlet Hastanesi Gastroentoloji Uzmanı olarak görev yapan Dr. Dilek Tucer’in kendi uzmanlık alanı dışında toplumda infiale yol açacak biçimde gıda sektörü ve halk sağlığı alanında izinsiz olarak basına bilgi ve demeç verdiği için görevden aldığını açıkladı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin yaptığı yazılı açıklamada 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 15′nci maddesine atıfta bulunarak Dr. Dilek Tucer’in yetkisiz ve izinsiz açıklama yaptığını ifade etti. Vali Şahin yazılı açıklamasında, “Edirne Devlet Hastanesi’nde görevli Gastroentoloji Uzmanı Dr. Dilek Tucer’in, kendi uzmanlık alanı dışında toplumda infiale yol açacak biçimde gıda sektörü ve halk sağlığı alanında basına bilgi ve demeç verdiği, yetki alanı dışındaki idari ve siyasi makamların görev alanına müdahale ederek toplumu yanlış yönlendirdiği ve bu konularda hiçbir bilimsel veriler olmadan açıklamalarda bulunarak bir hekim sıfatına uygun düşmeyen tavır ve davranışlar sergilemesi sebebiyle görevden alınmıştır. Hakkında açılan soruşturma sürmektedir. Müfettiş raporu doğrultusunda kişinin durumu değerlendirilecektir. Valiliğimiz hiçbir kişi veya kuruma ön yargılı ve taraflı olarak davranmamakta, hukuk devletinin gereği kapsamında yasal yetkisini kullanarak hareket etmektedir” dedi.

YERİNE DOKTOR GÖREVLENDİRİLDİ

Vali Şahin, görevden aldığı Edirne Devlet Hastanesi’nin tek Gastroentoloji Uzmanı olan Dr. Dilek Tucer’in yerine ise Kırklareli Devlet Hastanesi’nden geçici görevle doktor görevlendirildiğini, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bünyesinde de aynı branştan 3 akademisyenin görev yaptığını hatırlattı.

EDİRNE, (DHA)

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 679 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss