Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İş ünlülere gelince dünya ayağa kalktı
02 Eylül 2014, 12:23

İş ünlülere gelince dünya ayağa kalktı

Ünlülerin Çıplak Fotoğrafları ve Bir Teknolojinin Çöküşü

İş ünlülere gelince dünya ayağa kalktı

Ünlülerin Çıplak Fotoğrafları ve Bir Teknolojinin Çöküşü

İnternet bugüne kadar birçok sızma ve güvenlik sorunu yaşadı.

Birçok kez insanların özlük bilgileri binlerce kişini kredi kartı bilgiler ve şifreleri çalındı, fakat iş ünlülere gelince dünya ayağa kalktı.

Sıradan ve ünsüz olan insanlar için bilgilerinin açığa çıkartılması o kadar da korkutucu bir olay değil. Çoğu, uyarı haberlerine karşı “çalabilecekleri bir şeyim yok” ya da “ünlü değilim ki, kim ne yapsın benim fotoğraflarımı?” cevabını veriyor.

Güvenlik uzmanlarına saç baş yoldurtan bu tepkiler, geçen geceden itibaren değişecek.

Bulut bilişimi bilmeyenler bilir hale geldiler.

Şimdiye kadar, Google, Apple, Facebook, Amazon ve Microsoft gibi buluta milyonlarca dolarlık yatırım yapan firmalar, bu teknolojinin üst düzeyde güvenli olduğunu iddia etti. Bulutun güvenliğinin sorgulanması son yıllarda artık tabu haline gelmişti. Firmalar, reklamlarla ve yaptıkları anlaşmalarla bulutun çok güvenli olduğunu, kimsenin kişisel bilgilere dokunamayacağını iddia ediyordu.

Kanunlar yetersiz

Geçen gece, ünlü sosyal ağ sitelerinde ünlülerin çıplak fotoğrafları dolaşmaya başladı. Bunlar hep görmeye alıştığınız, erkek dergilerinin çektiği sanatsal pozlar da değildi. Ünlülerin, kendilerine özel çektiği fotoğraflar ki sayı şimdilik 360’ı geçmiş durumda, herkesin ulaşabileceği platformlara yüklendi. Tabii ki, çıplak kadınlara gören İnternet kullanıcıları, ilk önce fotoğrafları ele geçirmek için uğraştılar.

Ünlülerin avukatları devreye girdi, fotoğraflar silinmeye başladı. İnternet ile ilgili öğrenilmesi gereken ilk ders, bilgiyi yok etmek imkansızdır. Kullanıcılar inat etti ve bu fotoğrafları o kadar çok paylaştı ki, şu anda en basit haber sitesi bile ilgili ünlülerin şok görselleriyle galeri hazırlar hale geldi.

Olayın magazin kısmı biter bitmez, akla gelen diğer soru bulutun güvenliği oldu. Firmaların, aşırı güvenli diye dayattığı, artık yetkili mercilerin sistemi sorgulayan sorulara dalga geçerek cevap verdiği bulut efsanesi için sonun başlangıcı geldi.

İnsanlar, bulutun güvenliğini sorgulamaya başladı. Bulut altyapısının düşünüldüğü gibi kapalı kutu ya da kasa olmadığını görüyoruz. Ufak bir bug ya da açığın üzerine gidip, her türlü bilgiyi almak mümkün.

Mobil cihazlarda, bulunan otomatik bulut yüzünden bir çok önemli bilgi, video ve fotoğrafınız İnternet’e yükleniyor. Tabii ki, bu tüketici için verilerini kaybetmemek adına güzel bir adım. Yakın gelecekte, her şey buluta bağlanacak ve verilerinizi bilgisayarınızda saklamayacaksınız.

Bunun için yapılan yatırımlar boşa gidiyor bu skandaldan sonra, şirketlerin buluta olan güvenli imajı tekrar oluşturması büyük reklam projeleri sonunda ancak kurulabilir. Üstelik ünlülerin fotoğraflarını buluttan çalan grup, şu anda herkesin aynı yöntemi uygulayabileceğini söylüyor.

Haber : Alp Türkalp

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 2084 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Magazin

Yeni Dizinin Konusu Giresun Oldu

Yeni Dizinin Konusu Giresun Oldu Hande Erçel'in yeni dizisi belli oldu

Bu ülkede erkek kıtlığı yaşanıyor!

Bu ülkede erkek kıtlığı yaşanıyor! Dünyaca ünlü aktrisler ve süpermodellerin anavatanında erkekler karaborsaya düştü!

Filinta setinde neler oluyor?

Filinta setinde neler oluyor? Reytingleri yerlerde olmasına rağmen bölüm başı TRT'den 5 milyon lira aldığı belirtilen Filinta dizisinde olduk...

Ersoy kredi kartı krizi yaşadı

Ersoy kredi kartı krizi yaşadı Bülent Ersoy'un villa ve yalı alan kredi kartı!

Akalın: Eşcinsel evlilik mümkün değil

Akalın: Eşcinsel evlilik mümkün değil Akalın,eşcinsel yaşam ve kültür dergisi Gzone'un yeni sayısına röportaj verdi

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss