Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Canikli Gümrük bakanı oldu
29 Ağustos 2014, 21:39

Canikli Gümrük bakanı oldu

Canikli'nin Giresun'a bakan olarak ne gibi katkıları olacağı merak ediliyor.

Canikli Gümrük bakanı oldu

HAYATİ YAZICI'NIN YERİNE GELDİ

Giresun AKP milletvekili ve AKP Meclis grup başkanı Nurettin Canikli,Davutoğlu kabinesinde Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak yer aldı.

Nurettin Canikli'nin bakan olarak açıklanması Giresun'da sevinçle karşılandı ancak Nurettin Canikli'nin Giresun'a bakan olarak ne gibi katkıları olacağı merak ediliyor.

Giresun’da Bakanlık Coşkusu

Milletvekili Nurettin Canikli'nin Gümrük ve Ticaret Bakanı olması, Giresun'da adeta bayram havası estirdi.

Giresun Milletvekili Nurettin Canikli'nin Gümrük ve Ticaret Bakanı olması, Giresun'da adeta bayram havası estirdi. Meydanlara dökülen Giresunlular, Bakanlık kararını davul zurna eşliğinde kutladı.

AK Parti Hükümeti'nin Ahmet Davutoğlu Başbakanlığında oluşturduğu kabinede Giresun Milletvekili Nurettin Canikli'nin Gümrük ve Ticaret Bakanı olması seçim bölgesinde partililerince bayram havasına dönüştürüldü.

Akşam saatlerinde parti binası önünde toplanan yüzlerce partili ve vatandaşlar, yürüyerek Atatürk Meydanı'na geldi. Burada partililer ve vatandaşlar davul zurna eşliğinde Giresun karşılaması oynayarak bakanlık kararını kutladılar. Havai fişek gösterilerinin de yer aldığı kutlama saatlerce devam etti.

Giresunlular 15 yıl aradan sonra tekrar bir bakanlık almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, AK Parti Hükümeti'ne 9 seçimdir Türkiye ortalamasının üzerinde oyla verdikleri desteğin karşılığını bakanlıkla aldıklarını dile getirdi.

Canikli'nin annesi Ayşe Canikli sevincini anlatıyor

Nurettin Canikli'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin 62. Hükümeti'nde Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev alması, memleketi Giresun'da ve babaevinde sevinçle karşılandı.

Nurettin Canikli'nin annesi Ayşe Canikli, Alucra ilçesindeki evlerinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun bakan olarak görev yapacak olmasından dolayı mutlu ve gururlu olduğunu söyledi.

Nurettin Canikli'den ve diğer çocuklarından çok memnun olduğunu dile getiren Canikli, şunları kaydetti:

"Çok iyi bir çocuktu, başarılıydı, çok okuyordu, derslerinde de çok başarılıydı. Gençliği iyi geçti, burada ilk ve ortaokulu okudu, ondan sonra Giresun merkezde 4 yıl İmam Hatip Lisesi'ni bitirdi. Orada da başarılı oldu, ondan sonra da yurt dışına, İngiltere'ye gitti. Yurt dışında da başarısını devam ettirdi. Daha sonra evlendirdik, hanımını da İngiltere'ye götürdü. Allah herkese böyle bir çocuk versin."

Ayşe Canikli, oğlu Nurettin Canikli'nin kendisini her gün aradığını belirterek, "Sürekli beni arıyor, telefon açıyor 'anne nasılsın' diyor, bugün de aradı, iyiyim, huzurluyum dedim. Her gün arıyor, aramadığı gün hiç yok. Ben oğlumdan Türkiye'nin huzuru için çalışmasını istiyorum. Allah herkese, devletimize, hükümetimize huzur versin. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan beye de Allah huzur versin" ifadesini kullandı.

Nurettin'in yanı sıra 6 erkek, 2 kız olmak üzere 8 çocuğu daha olduğunu anlatan Ayşe Canikli, "Çocuklarımın hepsi okudu başarılı oldu. Ben hepsinden mutluyum. Hiçbir kötülüklerini görmedim. Allah herkese böyle evlatlar versin" diye konuştu.

Canikli'nin okul arkadaşı Murat Aybar ise Nurettin Canikli'nin çok zeki ve çalışkan biri olduğunu belirterek, "Biz aynı okulda okuduk. Arkadaşlığımız, çocukluğumuz beraber geçti. Nurettin beyin kavga, dövüş gibi hiçbir olumsuzluğunu görmedik. Bütün 50 kişi içerisinde fark ediliyordu" dedi.

haberler.com

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nuretin Canikli Kimdir?

1960'da Giresun'da doğdu. Yeminli Mali Müşavir; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere Sheffield Üniversitesi'nde para-banka-finansman alanında tamamladı. Maliye Bakanlığında Maliye Başmüfettişi, Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı ve İstanbul Defterdarı Vekili olarak görev üstlendi. Yeni Şafak gazetesinde ekonomik konularda köşe yazarlığı yaptı. Yeminli mali müşavirlik şirketinin ortağı olarak faaliyette bulundu. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. 22 ve 23. Dönemde Giresun Milletvekili seçildi. İngilizce bilen Canikli, evli ve 4 çocuk babası.

haberler

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 1346 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss