Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İnce Giresun'dan geçti
28 Ağustos 2014, 03:40

İnce Giresun'dan geçti

CHP Genel başkan adayı,Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP'nin umudu olacağını söyledi

İnce Giresun’dan geçti

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan adayı ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP’nin umudu olacağını söyledi.

Grup Başkanvekili İnce,Giresun’da: ” Genel Başkanımıza dava açacağına savcının fezlekesine baksın, 52 milyon dolar rüşvetten söz ediliyor,bence onlara baksın önce”

Karadeniz Gezisi kapsamında bu sabah ilk olarak Rize ardından Trabzon Teşkilatı’nı ziyaret eden ve buralarda basın toplantısı düzenleyen İnce, Trabzon’dan karayolu ile geldiği Giresun’da İl Başkanı Eşref Karaibrahim, Merkez İlçe Başkanı Burak Bektaşoğlu ve bir grup partili tarafından karşılandı. Parti binasında partililerinin yoğun katılımıyla açıklamada bulunan İnce, kendisinin yeni bir umut olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkan Adayı İnce yaptığı açıklamada;

“Buradan iki soru sormak istiyorum. Yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden partililerimiz memnun mu? Elbette değil. 2015 genel seçimlerinden umutlu mu? Elbette değil. İşte ben partiye yeni umut olmak istiyorum. Cumhurbaşkanlığında tek başına bir aday belirlendi. 81 İl Başkanına sorulmadı. Solun oyu yüzde 30’muş ve yüzde 26’sı alınıyormuş. Şerefli 2.’liğe razı olunuyor. Baştan yenilgi kabul ediliyor. Ben razı olmuyorum. Benim hedefim Ecevit’in yüzde 42’sidir. Ben başbakanlığı almak için yola çıkıyorum. Buradan partililerime seslenmek istiyorum. Sizler oyunuzu kişisel istikbaliniz için değil, Türkiye’nin istikbali için kullanın. Kimse liste başı olurum, milletvekilli olurum diye oy vermesin. Böyle giderse Giresun’dan milletvekili bile çıkartılamaz. Ben seçilirsem buraya milletvekili adayı atamayacağım. Sandığı koyacağım delegelerle değil, üyelerle adayı belirleyeceğiz. Ben kendime ve üyelerimizin vicdanına güveniyorum. Ben sizlere iktidar vaat ediyorum. Önce partide demokrasi sonra ülkede demokrasi vaat ediyorum. Ülkede tarım bitmiş, öğretmenler atanamıyor, esnaf birmiş ve hala CHP umut değil. Genel Başkanımız umudumuzdu ama umudunu kendisi yitirdi. Siyasette iyi insan yoktur. Siyasette başarılı olan gelir, başarısız olan gider. Ben gelince önce Davutoğlu’nu sonra Erdoğan’ı göndereceğim” dedi.

Seçim çalışmaları için Giresun’a gelen Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Atatürk Meydanı’ndaki  seçim bürosu önünde vatandaşlarla bir araya geldi.

İnce, burada halka hitaben yaptığı konuşmada, “makarnacı, kömürcü, bulgurcu” şeklinde insanların aşağılanmaması gerektiğini söyledi.

“Onlar yoksul insanlarsa sosyal devlette bunların hep verileceğini, bizim daha çok vereceğimizi anlatacağız” diyen İnce, “Ucunda ölüm de olsa, ucunda seçim kaybetmek de olsa biz millete yalan söylemeyeceğiz. Çünkü şunu biliyoruz, parti mi memleket mi, kesinlikle memleket, önce memleket, sonra parti” ifadelerini kullandı.

İnce,  Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimden korktuğunu belirterek, “Seçimden korktuğu için de Suriye’yle savaşa girmenin, seçimi ertelemenin bir yolunu arıyor. Şu anda düşündüğü bu. Yani çocuğunun birine bedelli askerlik yaptıracak, öbürüne çürük raporu alacak, Giresunlu fukara Ahmet amcanın çocuğu gitsin Suriye’ye savaşa” diye konuştu

Partinin yöneticileri olarak nerede başarılı, nerede başarısız olduklarını bildiklerini belirten İnce, şöyle dedi:

“Giresun’da çok başarılı olduğumuzu biliyoruz. Belediye başkan adayımızın sadece Cumhuriyet Halk Partililerin değil bütün Giresunluların yüzde 100′ünün belediye başkanı olması için var gücüyle çalıştığını biliyoruz. İnşallah bu seçimden sonra yapılacak bir erken seçimde biz buraya milletvekili olarak değil de bakan olarak da geleceğiz, merak etmeyin. Önce 30 Mart’ta bu haramzadelerin ipliğini pazara çıkaralım, bir kolunu kanadını önce bir kıralım.”

“Demirden korksaydık trene binmezdik”

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce, bir gazetecinin, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın avukatı Muhammed Hardalaç’ın “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun müvekkili hakkındaki asılsız iddialarına ilişkin yasal yollara başvurulacağını” bildirmesine ilişkin sorusuna, “Biz demirden korksaydık trene binmezdik, davadan korksaydık siyaset yapmazdık. Sayın Genel Başkanımız zaten onlarca, yüzlerce davası olan birisi. Davalardan korkacak hali yok, yani Genel Başkanımıza dava açacağına savcının fezlekesine baksın, 52 milyon dolar rüşvetten söz ediliyor, bence onlara baksın önce” yanıtını verdi.

Muharrem İnce, şunları kaydetti:

“Yani sadece 700 bin liralık saat değil 27 defa da 52 milyon dolar rüşvet diye de fezleke var, onları, o fezlekeleri düzgünce okusun. Hani milletten sakladıkları yetmiyormuş gibi milletvekillerinden sakladıkları fezlekeler var ya, Zafer Çağlayan onları okusun, ondan sonra eğer içinde biraz vicdan kırıntısı varsa, biraz ahlaktan nasibini almışsa, biraz siyasette etik biliyorsa, biraz şeffaflık biliyorsa, batıyı o kadar gezmiş biri olarak batı ülkelerini azıcık biliyorsa, o fezlekeyi okuduktan sonra Genel Başkanımıza dava açıp açmama hakkını kendisi düşünsün”

haberler

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 469 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss