Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Prof.Hüseyin Öztürk'ün konuğuyduk
31 Temmuz 2014, 01:55

Prof.Hüseyin Öztürk'ün konuğuyduk

Yukarı Boğalı köyünün okumuş ailesine konuk olduk

Prof.Hüseyin Öztürk'ün konuğuyduk

Yukarı Boğalı köyünün aydınlık yüzlü ailesi Öztürk'lere konuk olduk.

Prof.Hüseyin Öztürk'ün Yukarı Boğalı köyündeki evine konuk olduk.

Öztürk ailesinin bütün fertleri yüksek eğitim görmüş,iki oğul profesör,bir gelin Japon profesör,diğer gelin öğretmen...

Diğer ayrıntılar şöyle;

Tirebolu'nun Yukarı  Boğalı köyünde  doğan  ve ilkokulu burada  bitiren  ve halen  İstanbul Üniversitesinde  Deniz Biyolojisi Profesörü olan  Bayram ÖZTÜRK   ve Jeoloji   Profesörü olan   Hüseyin ÖZTÜRK   kardeşler   doğdukları  evlerini  restore ettiler.  Kadıoğlu  sülalesinden olan ve   Dedelerinin dedeleri olan Molla Hüseyin KADIOĞLU’ndan  kalan   150  yıllık  evlerini eskiye bağlı kalarak  restore eden kardeşler   Kanada’dan ve İstanbul’dan gelen diğer kardeşleriyle birlikte  Ramazan bayramlarını  köydeki   geçirdiler.  Köy yaşamını kültürel geçmişlerini  çocuklarını da  göstermenin  - aktarmanın önemli  olduğunu  ifade eden kardeşler bayram süresince  babaları ve anneleriyle birlikte 13 kişi olarak iki  evde  konakladılar.

2010 -2014 yılları arasında İki  dönem  Jeoloji Mühendisleri  Odası İstanbul  Şube  başkanlığı  yapan Prof. Dr. Hüseyin ÖZTÜRK  2014 yerel  seçimlerinde  CHP  Beykoz Belediye başkanı  aday  adayı olmuştu.  Halen İstanbul Üniversitesinde  Maden Yatakları -  Jeokimya  Anabilim Dalı  Başkanı olan ÖZTÜRK Giresun’ un   madenler üzerine incelemelere de devam ediyor.

Prof. Dr. ÖZTÜRK  doğdukları  çevre ve ülke  sorunlarının bir bütün olduğunu  ve bununla politik  düzlemde de  ilgilendiğini ve ilgilenmeye devam edeceğini  belirti.  Karadeniz  bölgesinin  kalkınma, çevre ve halk sağlığı  sorunlarının iç içe  olduğunu  ve yeni   yönetim yaklaşımlarına ihtiyaç  duyulduğunu belirten prof. Dr. Hüseyin ÖZTÜRK somut  adım olarak  dere- havza içinde kalan  köylerinin  biraya gelerek  dernekleşmesi  gerektiğini vurguladı. Havza  içinde yer alan köylerin- ilçelerin  - illerin  hatta ülkelerin  kaderlerinin aynı, birbirine  bağlı olduğunu belirten ÖZTÜRK  bugünün ve gelecek planların havza  ölçekli olması  gerektiğini belirtti.  Bu konuda  Mesudiye demokrasi formunda yaptığı “ Havza temelli yeni bir kalkınma ve yönetim modeli “ başlıklı konuşması  daha sonra  Milliyet gazetesinde de  çıkaran   ÖZTÜRK,  Karadeniz’ de “   havza bazlı  yönetime  geçmemiz önemli” dedi.  İkinci olarak köylerin  parçalı arazi  yapısı  nedeniyle  kooperatifleşerek  - birleşerek arazilerini kullanılması  gerektiğini de  dile  getiren  ÖZTÜRK  bundan  sonra  bölgesel  sorunlara  daha  fazla  ilgi göstereceklerini  ve  Ekim ayında  Havza  temelli  yeni bir  yönetim kalkınma  modeli başlıklı bir konuşmayı  Görele veya Tirebolu’da   yapacağını belirtti.

Yukarı Boğalı köyünde böyle aydınlık yüzlü bir aile olmasından bizlerde son derece mutlu olduk.

Haber : Ali Dursun www.gorelesol.com

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1725 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss