Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FKB 8 Ağustos'ta piyasada
29 Temmuz 2014, 20:37

FKB 8 Ağustos'ta piyasada

Bayraktar,yeni mahsul ürünleri piyasa fiyatının üzerinde peşin olarak alacaklarını açıkladı

FKB 8 AĞUSTOS’TA PİYASADA

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, yeni mahsul ürünleri piyasa fiyatının üzerinde peşin olarak alacaklarını ve alım kampanyalarını doğu bölgesinde 8, batı bölgesinde ise 20 Ağustos tarihinde açacaklarını açıkladı.

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar düzenlediği basın toplantısında 2014 fındık rekoltesi ve oluşacak piyasa fiyatlarına dair açıklamalarda bulundu. Geçen yıl olduğu gibi bu sezonda üreticilerin fındığını peşin olarak almaya hazır olduklarını belirten Bayraktar, piyasa üzerinde 10 kuruş fazla fiyat vereceklerini söyledi.

ÖDEMELER PEŞİN OLACAK

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar yaptığı açıklamada, “Piyasada üreticilere alternatif  sunmak ve fiyatları üretici lehine yükseltmek amacıyla iki ayrı yöntemle fındık alacağız. Yöntemlerimizden birisi emanete fındık almak olacaktır. İkincisi ise peşin olarak fındık alacağız. Fındığı öğleden önce alıyorsak öğleden sonra hesaplarına para yatırılacaktır. Kendimiz fiyat açıklamayacağız ancak piyasada o gün fiyat ne kadarsa biz 10 kuruş fazlasına alacağız. Geçen yıl bunu başardık ve yaptık. Bize geçen yıl ürününü verenler parasını peşin olarak almışlardır. Bu güveni bu yıl daha fazla sağlayacağız. Amacımız FİSKOBİRLİK’İ, yeniden güçlü kılarak piyasa koşullarına bırakılmış üreticiye alternatif sunmaktır. Biraz da olsun fiyatları yükseltebilmektir. Fındık üretim alanlarında Doğu bölgesinde 8, Batı bölgesinde ise 20 Ağustos’ta alımlara başlayacağız” dedi.

Geçmiş yıllardan üreticiye olan ürün borcuyla ilgilide açıklama yapan Bayraktar, “Üreticimize yaklaşık 10 milyon TL'nin üzerinde bir borcumuz bulunmaktadır. Bu borcumuzu Kasım ayı sonuna kadar ödemiş olacağız. Ancak bu tarihe kadar ise FİSKOMAR marketlerimizden alacakları karşılığında alış veriş yapabilirler” diye konuştu.

Fındıkta 2014 rekolte tahminleriyle ilgilide değerlendirme yapan Bayraktar, “Bizim 90 ziraat mühendisimizin saha çalışmasında ortaya çıkardığı tahmini rekolte 430 bin ton civarındadır. Başka kurumlarda rekolte tahminlerini açıkladılar. Kimisi afaki, kimisi ise çok düşük rakamlar. Biz az olanı çok, çok olanı az gösterme gayretinde değiliz. Amacımız gerçek rakamlara ulaşabilmektir. Bu doğrultuda son 20 yıldır yaptığımız rekolte tahminlerinde yanılgımız yüzde 3 oranındadır. Diğer rekolte açıklayanların yanılgıları ise çok daha yüksektir. Bu açıdan değerlendirirsek üreticilerimizin FİSKOBİRLİK'in tahminlerine güven duymaları gerekir” diye konuştu.

Yeşilgiresun

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 701 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss