Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hayvancılık yatırımlarına hibe desteği sürüyor
24 Temmuz 2014, 22:30

Hayvancılık yatırımlarına hibe desteği sürüyor

İlimizin de yer aldığı DOKAP bölge illerinde,projeli ahır-ağıl tadilat ya da yeni inşaat yapımı ve damızlık koç-teke alımı ile damızlık boğa alımı yatırımlarına, 2014-2018 yılları arasında hibe desteği uygulanacaktır.

HAYVANCILIK YATIRIMLARINA HİBE DESTEĞİ SÜRÜYOR

Doğu Anadolu (DAP), Güneydoğu Anadolu (GAP), Konya Ovası (KOP) ve Doğu Karadeniz Projeleri (DOKAP) Kapsamındaki İllerde Mevcut Damızlık Sığır ve Damızlık Koyun İşletmelerinin İnşaat ve Damızlık Erkek Materyal Temininin Desteklenmesine İlişkin Uygulama Esasları Tebliği (Tebliğ no: 2014/28) Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bu kapsamda, İlimizin de yer aldığı DOKAP bölge illerinde; mevcut, en az 10 en fazla 49 büyükbaş veya en az 100 en fazla 200 küçükbaş kapasiteli işletmelere sahip yetiştiricilerin, projeli ahır-ağıl tadilat ya da yeni inşaat yapımı ve damızlık koç-teke alımı ile damızlık boğa alımı yatırımlarına, 2014-2018 yılları arasında hibe desteği uygulanacaktır.

Yatırım konuları ve hibe oranları :

1- Projede yer alan inşaat yatırımı konusunda, yatırımın gerçekleşme tutarının % 50’si oranında hibe desteği uygulanacak ve hibe verilecek yatırımlar; ahır-ağıl tadilatı veya yeni yapılacak kapalı, yarı açık ve açık sistemli ahır ve ağılları kapsayacaktır.

2- Projede yer alan damızlık erkek hayvan alımı yatırımı konusunda, hayvan alım tutarının % 80’i oranında hibe desteği uygulanacak ve hibe verilecek yatırımlar; damızlık boğa, damızlık koç-teke alımını kapsayacaktır.

Desteklemeden yararlanma şartları :

-Desteklemeden, Türkvet veri tabanına ve Koyun Keçi Kayıt Sistemine kayıtlı en az 10 en fazla 49 baş anaç sığır veya en az 100 en fazla 200 baş anaç koyun-keçi kapasiteli aktif işletmesi olan gerçek ve tüzel kişiler yararlanabilecektir.

-İşletmenin başvuru tarihinden en az 1 yıl önce kayıt altına alınmış olması gerekmektedir.

-Tebliğ kapsamındaki esaslar çerçevesinde başvurusu onaylanarak yeni inşaat yapımı, tadilatı, damızlık boğa alımı ve damızlık koç-teke alımını gerçekleştiren yatırımcılara destekleme ödemesi yapılacaktır.

-Damızlık erkek hayvan alımı yatırımı konusunda, büyükbaş işletmeleri 1 (bir) baş damızlık boğa, küçükbaş işletmeleri ise mevcut anaç koyun-keçi sayısının % 5’ini aşmayacak miktarda damızlık koç-teke alımı için uygulanacak hibe desteklemesinden faydalandırılacaktır.

-Hibe desteğinden, projesi onaylanan ve projesinde belirtilen süre içinde yatırımı tamamlanan işletmeler yararlanacaktır.

Başvuru yerleri ve zamanı :

-İnşaat yatırımı yapmak isteyen yatırımcılar, yılı içinde yayınlanacak olan uygulama rehberinde belirtilen usul ve esaslara göre yatırımı yapacağı yerdeki İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvuracaktır.

-Damızlık boğa, koç-teke alımı hibe desteğinden yararlanmak isteyen yatırımcılar İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvuracaktır. Uygulama rehberinde belirlenen takvime göre müracaatlar alınacaktır.

Hibe desteğiyle ilgili daha detaylı bilgi almak isteyen üreticilerimizin, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize müracaat etmeleri gerekmektedir.

Giresun Postası

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 645 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss