Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yol kampanyası devam ediyor
07 Temmuz 2014, 19:51

Yol kampanyası devam ediyor

"Senin de Köyünde Bir Metre Yolun Olsun" kampanyası devam ediyor

KAYMAKAM KILIÇARSLAN,GİRESUN VALİLİĞİ TARAFINDAN “SENİN DE KÖYÜNDE BİR METRE YOLUN OLSUN” KAMPANYASI DEVAM EDİYOR.

Giresun Valiliği tarafından “Senin de Köyünde Bir Metre Yolun Olsun” kampanyasının devam ettiğini belirten Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan,

"Önceden “Senin de Köyünde Bir Metre Yolun Olsun” kampanyasının limiti 30 bin lira idi şimdi bu limit 100 bin liraya çıkarıldı ama bu noktada bize ulaşan bir Köy Muhtar’ının topladığı para 100 bin değil de 100 bin liraya yakın olmasa halinde vali beyle görüşülerek destek amacıyla bizde şartlarımızı zorlayacağız. Mesela bir köy muhtarına muhtar topladığın bu 50 bin lira işe yaramaz demeyeceğiz. Beton yollarımızın tamamı ihale edildi,15 köyde çalışmalarımız var işler yüklenici firmaya teslim edildi. 90 gün süre vermiştik 30 günü geçti geri kalan süre içerisinde bize yollar yapılmış olarak teslim edilecek. Metrolojiden aldığımız son bilgilere göre Bölgemizde yağışların etkili olacağını öğrendik,bu hava koşulları çerçevesinde yollarımız zarar görebilir.Malzemelerimiz sele gidebilir.Eğer biz yollarımızın standardını geliştirirsek köylü devlet işbirliğiyle beton yolda büyük başarılar elde ederiz. Amacımız vatandaşımızın başta içme suyu ve ulaşım sektöründeki yol sorunu olmak üzere sorunlarını çözmek ve hayatını kolaylaştırmaktır” dedi.

Birinci kat asfalt çalışmalarının devam ettiğini aktaran Kaymakam Kılıçarslan,

“Çiftlik Köyü yolundan sonra geçen yıldan kalan 3 tane işimiz vardı bunlar Çiftlik Köyü, Sağlık, Maksutlu ve Karaburun Köyü yolları, il özel idareye parasını yatırdık birinci kat asfaltı bekliyoruz. Çiftlik Köyünde devam eden birinci kat asfalt çalışmalarında toplam 3 bin 400 metre yolu birinci kat asfalt yapacağız. Füller malzemesini serdik zifti bekliyoruz arkasından da mucur dökülecek ve bitecek ve böylece Çiftlik Köyünde toplam 3 bin 400 metrelik birinci kat asfalt yol yapmış olacağız. Bu çalışmalarımızın ardından 2014 KÖYDES çalışmaları kapsamında Kuşçulu-Boğalı Köy yolunun 2. Kat asfaltı yapılacak. Görele ilçesinde ham yol, tesviyeli yol, stabilize yol, birinci kat asfalt, 2. Kat asfalt birde beton yol. Bu yolların toplamı 520 kilometre. Şimdi biz 520 kilometrelik yolun onarımı ve bakımından sorumluyuz. Sadece bakıp onarmayacağız birde bunları mümkünse standardını artıracağız çalışmalarımızın amacı da bu. Yeni yol yapmak yerine mevcut yolları iyileştirmek geliştirmektir” diye konuştu.

Haber - Foto : Bekir Öztürk

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 561 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss