Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sivas Şehitlerini Anıyor,Katliamı Lanetliyoruz!
05 Temmuz 2014, 02:54

Sivas Şehitlerini Anıyor,Katliamı Lanetliyoruz!

Giresun Eğitim-Sen Sivas anması basın açıklaması

Sivas Şehitlerini Anıyor,Katliamı Lanetliyoruz!

Sivas Madımak otelinde 33 aydın ve sanatçının yanarak can vermesine neden olan katliamın üzerinden 21 yıl geçti. O gün doğan bir bebek yürümeye başladı, koştu oynadı, düştü kalktı, kimi zaman yaralandı, ağladı, güldü, konuştu, okula gitti, şimdi 21 yaşına girdi. Ancak 21 yıl önce Sivas`ta katledilen insanlık tekrar ayağa kalkamadı, utancıyla yüzleşmedi.

Devlet dersinde öğretilenler dışında hiçbir fikrin, umudun, inancın yaşamasına izin vermeyenler Sivas`ta yanarak ölen canların yanına yenilerini eklemeyi görev bildiler. Alevileri Sivas`ta, Maraş`ta, Çorum`da katledenler, daha sonra Gazi Mahallesi`nde, Roboski`de, Gezi`de ve Lice`de yeni katliamlar yapmışlardır. Hiçbir katliamın failleri bulunmadı, yargılanmadı, hesap sorulmadı. Yuvarlak laflar edildi, seçim meydanlarında oy istemek için acılar hatırlatıldı ama gerçekte hiçbir adım atılmadı.

Bizler canlarımızı yakanları unutmadık, unutturmadık. Her seferinde inkar ve imha politikaları ile kimliğimizi hedef alanlara sessiz kalmadık. Eşitlik ve özgürlük için alanlara çıktık, acımızı da öfkemizi de haykırdık. Dilimize, inancımıza, etnik kökenimize, kültürümüze, hayatımıza kast edenleri tanıyoruz. Onlar; ‘Allahuekber` diyerek 33 canı yakanlar, defalarca yardım istenmesine rağmen Madımak Oteli`nde yaşananları görmezden gelenler,  yıllardır olayın faillerini bulup yargılamayanlar, Madımak`ın utanç müzesi yapılmasını isteyenleri dinlemeyenlerdir. Onlar tek din, tek dil, tek bayrak diyerek tüm renklerimizi solduranlardır. İktidarlarını korumak için onlarca cinayetin altına imzasını atanlardır.

Onların karşısında özgürlük ve eşitlik mücadelesi her yerde yükselmeye devam etmektedir. Sivas`ta katledilen aydın ve sanatçıların fikirleri büyümekte, kardeşlik umudu filizlenmeye devam etmektedir. Tekçi zihniyetin yok etmek istediği tüm inançlar, kültürler ve etnik kökenler kendi kimlikleri için mücadele etmektedir. Kardeşlik adım adım büyümekte, barış, emek ve demokrasi yolunda yürüyenlerin sayıları artmaktadır. Yarın 2 Temmuz`da bir kez daha katliamı lanetlemek, taleplerimizi haykırmak ama her şeyden önemlisi onurlu bir geleceği kurmak için alanlarda olacağız. Sivas`ta katledilenleri saygıyla anıyor, herkesi katliamı lanetlemeye davet ediyoruz.

GİRESUN EĞİTİM SEN ŞUBE YÜRÜTME KURULU

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 504 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Eğitim

Sol Parti; Eşit, Parasız ve Laik Eğitim İstedi

Sol Parti; Eşit, Parasız ve Laik Eğitim İstedi Sol Parti Giresun İl Yönetim Kurulu yaptığı açıklama ile eğitimde eşit, parasız ve laiklik sözü verdi.

Sınav Merkezli Eğitime Son

Sınav Merkezli Eğitime Son Eğitimin niteliğini olumsuz etkileyen SINAV SİSTEMİNİN öncelikle sorgulanması gerekir.

Okullar ne zaman açılacak?

Okullar ne zaman açılacak? okulların başlama tarihini kesin olarak bildirdi

17 Nisan Okulların Tatil

17 Nisan Okulların Tatil Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yaptığı açıklamayla son buldu

Diploması sahte çıktı

Diploması sahte çıktı R.G.S.'nin, 19 yıl sahte diplomayla öğretmenlik yaptığı ortaya çıktı.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss