Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP'de Kadın/Gençlik Yok,Başarı da Yok
26 Nisan 2014, 17:35

CHP'de Kadın/Gençlik Yok,Başarı da Yok

CHP gerçekte örgütü olmayan,üyesi ile yetinme durumunda olan bir parti konumundadır

CHP’nde kadın yok, gençlik yok, tabii ki başarı da yok.

Üye sayısı 07.04.014 tarihinde 1.032.639 kişi olan CHP 81 il ve 970 ilçede şema  üzerinde  örgütlü durumda görünmekteyse de gerçekte örgütü olmayan, üyesi ile yetinme durumunda olan bir parti konumundadır.

CHP’nin gençlere inemediği, kadınlara ulaşamadığı gibi savlar ileri sürülmektedir.CHP’ne üye genç sayısı(84 doğumlu ve sonrası yıllarda doğanlar)yani 30 yaş altındakilerin sayısı 108.631 kişidir.Toplam üye sayısına oranı göz önüne alındığında genç oranı %10’un biraz üzerindedir. Nüfusunun %64’ü 24 yaşın altındaki bir ülkede ,CHP’nin ne kadar gençlikten kopuk olduğu ortadadır .Kadın üye sayısı  303.573 olup, oranı  %29 civarındadır. Nüfusumuzun %49’unun kadın olduğu ülkemizde  bu sayı  göstermektedir ki, kadınlar da CHP’nde  azınlıktadır.

Kestirme fakat doğru olduğuna inandığım bir yanıt vermek gerekirse, CHP tüzüğüne göre CHP’nde kadın ve gençlik kollarının yönetim kademelerinde her hangi bir oy hakkı ana kademe yanında yoktur.

Bu hak 1980 öncesinde, yani 12 eylül ihtilali öncesinde hem kadın, hem de gençlik kollarında vardı.Bakmayın siz genel Başkanın ‘’Gençliğe önem veriyoruz, kadınlara yönetimlerde yer veriyoruz ‘’demesine, külliyen yalan.

Mevcut tüzük sayın Genel Başkanın önüne konduğunda  bu konularda tek bir itirazı olmamış, öneri olarak dahi görüşülmesini  istememiştir.Aksine,bu tüzüğü önce kendisi el kaldırarak onaylamıştır.

CHP yönetimi hem gençlikten, hem kadın  yönetiminden bucak  bucak kaçmakta, bu iki kesimi dışarıda tutmayı politika olarak benimsemektedir. Mevcut anlayış, kadınlarımızı ,kızlarımızı mitinglerde  ön sıralarda süs bitkisi gibi dekorasyon malzemesi gibi görmektedir.

Gençlik ve kadın kollarına ana kademe yanında oy hakkı vermediği sürece  CHP daha nice yıllar samimiyetsiz, hiçbir ufku olmayan yetersiz yöneticiler elinde her seçimde yenilgi üzerine yenilgi almaktan kurtulamayacaktır.

Haber : Deniz Tüfekçi

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 927 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Siyaset

Kılıçdaroğlu: "Ambulanstaki video kaydını hangi güç sildirdi?"

Kılıçdaroğlu: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Rabia Naz'ın şüpheli ölümü sonrası yaşananl...

AKP'li Nurettin Canikli'den Rabia Naz'ın babasına dava!

AKP'li Nurettin Canikli'den Rabia Naz'ın babasına dava! Rabia Naz cinayetinin üstünü örtmekle suçlanan AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Rabia Naz'ın babas...

Kesin seçim sonuçları açıklandı

Kesin seçim sonuçları açıklandı 7 Haziran 2015 genel seçimi kesin sonuçlarını YSK Başkanı Sadi Güven açıkladı

Alçelik;"Ülke ekonomisi çıkmaza sürüklenmiştir"

Alçelik; Yrd.Doç.Dr.Turhan Alçelik Saadeti AKP'de buldu!

Gurbetçiler oy kullanmaya başladı

Gurbetçiler oy kullanmaya başladı Türk seçmenler, 25.Dönem Milletvekili Genel Seçimi için bugün sandık başına gitmeye başladı

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss