Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP'de Suçlu Kim?
24 Nisan 2014, 04:45

CHP'de Suçlu Kim?

CHP'de ilçe belediye başkan adayları, İl, İlçe Yöneticileri ve milletvekili kamuoyu önüne çıkıp net bir açıklama yapmak yerine perde arkasında bir birlerini suçluyor.

CHP’DE KİM SUÇLU ?

CHP'de Ömer Adıgüzel,Ömer Cinel,Burak Bektaşoğlu ve Ömer Mustafa Yılmaz gibi organizatörlük özelliği üst düzey olan bir il başkanı ve il yönetiminin işbaşına getirilememesinin faturası ağır olurken, Kılıçdaroğlu ve ekibinin teşkilatlardaki bu eksikliği görememesinin idari bir hata olduğu iddia ediliyor...Başbakan Erdoğan'ın her il için devreye soktuğu koordinatörlerin teşkilatların her nefes alışını dahi takip ettiği bir ortamda Kılıçdaroğlu'nun Giresun'da yaşanan hezimeti önceden görememesi eleştiriliyor.

Giresun genelinde başarısız olan CHP’de ilçe belediye başkan adayları, İl, İlçe Yöneticileri ve milletvekili kamuoyu önüne çıkıp net bir açıklama yapmak yerine perde arkasında bir birlerini suçluyor

Peki;

Asıl suçlu kim?

Giresun merkez hariç ilçeleri için özel dosya açan CHP Genel Merkezi’nin önümüzdeki günlerde örgütlerine operasyon yapması bekleniyor.

Seçimlere oldukça iddialı girmelerine rağmen hemen hemen bütün ilçelerde başarısız olan CHP’de “başarısız” olunmasının ardından, herkes birbirini suçlamaya başladı.

“Nerede hata yaptık?” deyip özeleştiri yapmayan CHP’li yöneticiler için Genel Merkezin her an için düğmeye basabileceği ifade ediliyor.

Yerel seçim sonunda suların durulmadığı CHP’nin, parti tabanında tepkilerin daha yoğun olduğu görülüyor.

Özellikle 10 yıl aradan sonra Görele Belediyesi’ni kazanmaya bu kadar yaklaşıldığı bir dönemde beklenmeyen başarısızlık hayal kırıklığı ile sonuçlandı.

Geçen iki dönemde CHP’deki bölünmenin bu sefer AK Parti’de yaşanması bir diğer ifadeyle başarısızlıktan beklenen başarıyı getirmedi.

Bu sonuç gösteriyor ki artık Görele’de öteden beri var olan CHP tabanı etkisini kaybetmeye başlamış.

Aksini düşünecek olursak ta milletvekilinin ilçesi olmasına rağmen CHP kendi oylarını dahi alamayacak bir adayla mı seçime girdi ?

Hangi açıdan bakarsak bakalım, Görele’deki seçimin faturası milletvekili başta olmak üzere ilçe teşkilatına ağır yansıyacak gibi görülüyor.

NAZIM DEDE 3-1 ÖNDE

Görele’de CHP içerisinde  en büyük rekabet bilindiği gibi Nazım Dede ve Selahattin Karaahmetoğlu arasında yaşanıyor.

Nazım Dede partiden ihraç edildi, Selahattin Karaahmetoğlu milletvekili oldu ancak yaşanan rekabet sona ermedi.

Her iki isimin de parti içerisinde etkisiz olduğu söylenemez.

Çünkü Dede bu partide ilçe başkanlığının yanı sıra iki dönem de belediye başkanlığı yaptı. Karaahmetoğlu ise yine ilçe başkanlığı görevinin yanı sıra halen bu partinin milletvekilidir.

Ancak buna rağmen  bu iki isim bir araya gelip partiye güç vermek yerine dönem dönem bir birlerine rekabet gücünü göstermek adına partiye zarar verdikleri aşikardır.

Hatırlayacak olursak 1999 yılında Nazım Dede, Selahattin Karaahmetoğlu’nun desteğini esirgemediği Dr. Erdem Dülger’e karşı seçimi kazanarak 1-0 öne geçti.

2004 Yerel Seçimlerinde ise CHP’nn adayı Nazım Dede’nin karşısına bağımsız aday olarak çıkan Selahattin Karaahmetoğlu seçimi kaybettirerek 1999 yılının rövanşını alarak durumu 1-1 eşit duruma getirdi getirmesine fakat seçimi AK Parti’ye kazandırdı.

2009 Yerel Seçimlerinde ise bu sefer CHP’nin adayı olan Selahattin Karaahmetoğlu’nun karşısına DSP’den aday olan Nazım Dede’de seçimi kazanamadı fakat Karaahmetoğlu’na karşı durumu 2-1’lik skora getirdi.

Yıl 2014 Yerel Seçimlerinde bu sefer her iki isimde belediye başkan adayı olmadı. Ancak CHP’li milletvekili Karaahmetoğlu’nun tam desteğini alarak Fikri Bilge aday gösterildi.

Ancak Selahattin Karaahmetoğlu ile Nazım Dede arasındaki rekabet yine devam etti.

Karaahmetoğlu’nun, desteğiyle aday olan Bilge yine karşısında Nazım Dede’yi buldu.

Dede, kendisi aday olmasa da CHP’ye seçimi kazandırmama uğruna AK Parti adayını desteklediğini açıkladı ve amacına ulaştı.

Seçimi kazanıp kazandırmama yarışında ise skoru 3-1 yaptı.

Ancak CHP ise hep kaybeden oldu…

Haber : Ahmet Bilge  

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 686 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss