Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bir Günlüğüne Kaymakam Oldu
23 Nisan 2014, 11:28

Bir Günlüğüne Kaymakam Oldu

Kılıçaslan'dan görevi İrem Yağmur Öztürk, devir aldı

Bir Günlüğüne Kaymakam Oldu

Giresun’un Görele İlçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları etkinlikleri kapsamında ilkokul öğrencileri bir günlüğüne Kaymakam,Belediye Başkanı, Cumhuriyet Başsavcısı,Garnizon Komutanı ve Emniyet Müdürü oldu.

Görele’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle ilçe yönetimindeki daire amirlerinin görevlerini devir alan çocuklar 30 dakika da olsa yönetimi ele aldılar. Saat 09.00 da  Görele Ortaokulu 5. Sınıf öğrencilerinden İrem Yağmur Öztürk, Öğretmeni Mine Ergenç, Kaymakam Ünal Kılıçarslan’ı ziyaret ederek Kaymakam Kılıçaslan’dan görevi İrem Yağmur Öztürk, devir aldı. Kaymakama çiçek takdimi yapan İrem Yağmur Öztürk, makama oturdu.

Kaymakamlık Makamında hazır bulunan daire amirlerinden taleplerde bulunan Öztürk, İlk olarak Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Küçükali’ye okullarda kaç adet tablet bilgisayar olduğunu sordu. Küçükali, ise ilçeye henüz tablet bilgisayarın gelmediğini ama 25-26 Nisan 2014 tarihinde Anadolu liselerinden başlayarak tüm okulların tablet bilgisayarlarına kavuşacaklarını söyledi.

Asayiş olayları hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci kaymakam Öztürk Emniyet Müdür vekili İlhan Yıldırım’dan Asayiş olayları ile ilgili ve bunlardan en önemlisi olan ilçeye kurulan MOBESA’ ların asayiş olaylarına ne gibi etkisi olduğunu sordu. Yıldırım, “İlçemize henüz MOBESA sistemi kuramadık. MOBESA sistemi için yaptığımız projeye destek bulamadığımız için maddi imkansızlıklar nedeniyle kuramadık. Bizde çok arzu ediyoruz ilçemizin tamamını dijital olarak takip etme imkanı bulacağız. Sonucunda da personel, araç gereç ve yakıt yönünden tasarruf edeceğiz diye düşünüyorum. MOBESA’nın ikinci bir özelliği de dışardan suç işlemek maksadıyla gelenler için caydırıcı bir özelliği olacağını düşünüyorum. MOBESA’nın kurulabilmesi için merkezi hükümetimizin kaynak ayırmasıyla alakalı. Okullardaki polislerle ilgili Milli Eğitim Müdürlüğüyle yapılan protokol gereği her okulda bir polisimiz görev yapmaktadır. Bunun haricinde 155 sistemimize intikal eden her olaya yaklaşık 3 dakika gibi kısa bir süre içinde ulaşıyoruz ”dedi.

Mal Müdürü’nün ne iş yaptığını soran Öztürk’e cevap veren Görele Mal Müdürü Selahattin Taşçı, “Mal Müdürü devlet mallarının yönetim ve muhasebesini yapmaktır. şu anda mal müdürlüğün bünyesinde bulunan dört tane müdürlük var ancak bunlar birim olarak geçer muhasebe müdürlüğü vasıtasıyla ilçedeki memurların ve işçilerin maaşlarını verir. İhaleler yapar vergi mükelleflerinden vergileri toplar Milli Emlak aracılığıyla da devlete ait taşınır ve taşınmaz malların yönetimini sağlar. Borçlarını ödeyemeyen mükellefler için de devletimiz zaman zaman vergi affı çıkarıyor ve taksitlendirme yöntemiyle tahsilatını sağlıyoruz ”diye konuştu.

Öztürk’e tavsiyelerde bulunan Kaymakam Kılıçarslan,çeşitli hediyeler vererek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını Kutladı.

Haber - Foto : Bekir ÖZTÜRK

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1295 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss