Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kılıçarslan Muhtarlarla İlk Toplantısını Yaptı
09 Nisan 2014, 22:08

Kılıçarslan Muhtarlarla İlk Toplantısını Yaptı

Görele Kaymakamı,Seçim Sonrası Muhtarlarla İlk Toplantısını Yaptı

Görele Kaymakamı,Seçim Sonrası Muhtarlarla İlk Toplantısını Yaptı

Giresun’un Görele İlçe Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, 30 Mart seçimlerinin ardından muhtarlarla ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Görele Muhtarlar Derneği Lokalinde İlçe Kaymakamı Ünal Kılıçarslan’ın başkanlığında yapılan toplantıda, 30 Mart yerel seçiminde güven tazeleyen ve yeni seçilen muhtarları tebrik ederek yapılabilecek hizmetler konusunda yeni yol haritası çizildi.

Görele İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclisi Birlik Başkanı Kaymakam Ünal Kılıçarslan başkanlığında Birlik Meclisi üyelerinin çoğunluğu ile toplandı. 52 üyesi bulunan Birlik Meclisinde 52 üyenin de hazır bulunmasının ardından gündemin divan katip üyelikleri seçimi ile ilgili Çatak Köyü Muhtarı İbrahim Erdinç ve Çatakkırı Köyü Muhtarı Hüseyin Öztürk aday oldular. Yapılan oylama sonucu İbrahim Erdinç ve Hüseyin Öztürk Birlik Başkanlık Divanı katip üyeliklerine seçildiler. Belde Belediyeleri iken 6360 sayılı yasa kapsamında 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından kapatılarak köy tüzel kişiliğine giren Köprübaşı Merkez Köyü, Aydınlar Köyü ve Kırıklı Köyü Muhtarlıkları İlçe Kaymakamlığına verdikleri dilekçede Köylere Hizmet Götürme Birliğine katılmaları konusunda Köy ihtiyar heyeti kararları görüşüldü. Söz konusu köylerin üyelik talepleri Birlik Meclisinde oylanması sonucu oy birliği ile kabul edildi. Böylece Yeşildere köyünden sonra Aydınlar Köyü, Kırıklı Köyü ve Köprübaşı Merkez Köyü de eklendi.

2013 yılı Köylere Hizmet Götürme Birliğinin yapmış olduğu faaliyetleri Birlik Müdürü Bekir Süreyya Özarslan, tarafından okunarak meclis üyelerinin oyna sunularak kabul edildi.

Birlik Müdürlüğünce hazırlanan ve Birlik Encümeninin 13 Mart 2014 tarih ve 08 sayılı kararı ile uygun bulunarak Birlik Meclisine sevk edilen, 2013 mali yılı birlik gelir ve gider kesin hesap cetvelleri gelir ve gider durumları maddeler halinde okundu. Gelirin 2.609.565.54 TL. Giderin ise 1.946.209.33 TL. olarak gerçekleşti. 2013 Mali yılı gelir ve gider kesin hesap cetvelleri Meclis üyelerinin oyuna sunuldu ve oy birliğiyle kabul edildi.

Dilek ve temenniler bölümünde ise Birlik Başkanı Kaymakam Kılıçarslan, birliğe katılan 3 köyün hayırlı olmasını diledi. 2014 yılında da bütçe imkanları doğrultusunda hizmetlere devam edileceğini belirten Kaymakam Kılıçarslan, Hedeflerinin içme suyu noktasında sorunları tamamen çözmek olduğunu ayrıca köy yollarında standart yükseltme çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bu tür toplantıların çok sık yapılmadığını, yapıldığı zaman da bütün herkesi mutlaka tam kadro toplantıda görmek istediğini söyleyen Kaymakam Cahit Işık, seçimlerde belediye başkanlığına ve muhtarlığa seçilen herkese hayırlı olsun dileklerini iletti.

Kasaba ve ilçede belediye başkanlarının tamamının değiştiğini ifade eden Işık, “Muhtarlara ve belediye başkanlarına yapmaları gereken hususlar konusunda yazılı açıklamalar verildi. Bize gelen bildirileri yazılı olarak bizlerde sizlere gönderiyoruz  Sizlerin de bizim tarafımızdan gelen evrakları dikatli bir şekilde okuyup  gerekeni yapmanız gerekmektedir” dedi.


Toplantıda ormanlara önem verilmesi gerektiği konusuna da değinen Kaymakam Işık, “Her köye bir orman yapılmalıdır. Ormanlık olan köylerimizde ormanlık alanları korumak vatan borcumuzdur.” şeklinde konuştu.

Toplantıda söz alan Ilgın Belediye Başkanı H.İbrahim Oral; “İlçede belediye başkanı olarak çevre köy ve kasabalarımızın yardımı için bizden veya başka partiden ayrımı yapmaksızın bizim işimiz hizmet onun için herkese kapımız açık olacaktır. Görevimiz süresince herkes için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Daha sonra söz alan Ilgın Ziraat Bankası Müdürü Yılmaz Öztürkmen ise konuşmasında Ziraat Bankası’ndan kredi alan çiftçilerin 2002 yılından olan borçları için Haziran ayının 26’sına kadar mutlaka Ziraat Bankası’na ugramaları gerektiğini belirterek, Ziraat Bankası’ndan gereken yardım yapılacağını ve bu durumun borçlu olan çiftçilere bildirilmesini istedi.

Haber - Foto : Bekir ÖZTÜRK

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 744 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss