Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eğitimin Sorunları Çifte Standartla Çözülemez
03 Nisan 2014, 00:49

Eğitimin Sorunları Çifte Standartla Çözülemez

Eğitim-Sen basın açıklaması

EĞİTİMİN VE EĞİTİM EMEKÇİLERİNİN SORUNLARI

ÇİFTE STANDARTLARLA ÇÖZÜLEMEZ!

 

         Türkiye’ de özellikle AKP’nin tek başına iktidar olduğu son 11 yıl içinde genel olarak kamu hizmetlerinde, özel olarak ise en geniş ve yaygın kamu hizmeti olan eğitim alanında hem içerik olarak, hem de örgütsel işleyiş açısından piyasa merkezli bir “ işletmecilik” anlayışı yerleştirilmeye çalışılmıştır. Bugüne kadar eğitim sisteminde eğitim biliminin en temel ilkeleri ve toplumsal ihtiyaçlar göz ardı edilecek kadar sayısız yasal değişiklik ve fiili uygulamalar hayata geçirilmiş, eğitimin de geçmişten birikerek artan en temel sorunları çözülmek bir yana daha da derinleştirilmiştir.

Eğitim sisteminin acil çözüm bekleyen onlarca sorunu olmasına rağmen, hükümet yangından mal kaçırır gibi çıkardığı bir torba yasa ile eğitimi bir kez daha kendi çıkarları ve siyasal hedefleri doğrultusunda yeniden biçimlendirmek istemektedir. AKP iktidarı bu yasa  ile ataması yapılmayan binlerce öğretmenimizi bir kez daha güvencesizliğe mahkum etmek istemektedir. Yasa ile aday öğretmenlere yeni bir sınav getirilmesi, sadece aday öğretmenleri ilgilendiren bir sorun değildir. Bu uygulamanın arkasında eğitimde esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışma uygulamalarının daha da artması ve nihayetinde iş güvencemizin kaldırılması vardır.

Eğitim Sen olarak dün olduğu gibi bugün de eğitimde ırkçı, gerici, piyasacı uygulamalara ve siyasi kadrolaşma girişimlerine, eğitimin ticarileştirilmesine, kamu kaynaklarının sermayeye aktarılmasına, iş güvencemizin gasp edilmesine karşı sessiz ve tepkisiz kalmayacağımız bilinmelidir. 

Kamu emekçilerine siyaset yapma yasağına karşı, kurulduğumuz günden bu yana mücadele ediyoruz. Kamu emekçilerinin siyaset yapamadığı bir ülkede demokrasiden söz etmek olanaksızdır.

                Elinde ezici bir parlamenter çoğunluk olan AKP, bu yasağın kaldırılması için kılını bile kıpırdatmazken, kamu emekçilerini her fırsatta bu yasa ile tehdit ediyor. Giresun Kalesinde, Orta Öğretim Genel Müdürünün katılımı ile toplantı düzenleniyor. Toplantıya okul yöneticileri telefonla çağırılıyor. Sözde eğitimin sorunları tartışılacak! Kürsüye AKP Grup Başkanı Vekili Canikli çağırılıyor. Canikli ,  eğitim yöneticilerine AKP için oy toplamalarını söylüyor . ( Sanki eğitim emekçileri özgür iradeleri ile oy kullanamıyor. ) Milli Eğitim Müdürlüğü’nün toplantısında iktidar partisinin propagandası yapılıyor.

Kamu kaynakları kullanılarak düzenlenen toplantıda eğitim yöneticilerine politika yapmalarını telkin ediyor.

                Aynı Milli Eğitim Müdürlüğü Belediye Başkanı Aksu’ nun okul ziyaretleri sonrası okul yöneticilerine soruşturma başlatıyor. Aynı uygulama AKP’nin belediye başkan adayının okul ziyaretleri için de uygulandı mı?

                Yine Bakanlığın Orta Öğretim Genel Müdürlüğü’nün 20.03.2014 tarih ve 70420720/41/1185154 sayılı yazısı ile okullarda siyasi propaganda yapıldığı, bu tür faaliyetlerde bulunan öğrencilerin ve eğitim emekçilerinin belirlenerek, haklarında yasal işlem yapılmasını emrediyor.

                Aynı Genel Müdürlük Giresun’ da düzenlediği  toplantıda iktidar partisinin propagandasını yaparken, diğer taraftan eğitim emekçilerini tehdit ediyor. Bunun anlamı, benim propagandamı yapmak serbest, diğerleri yasak! İşte siyasal iktidarın ve yandaşlarının demokrasi anlayışı budur.

                Buradan soruyoruz: Milli Eğitim Müdürlüğü AKP’ nin yan kuruluşu mu? Bu çifte standardın anlamı ne?

Eğitim Sen olarak diyoruz ki; Milli Eğitim Müdürlüğü bu tutumu ile tarafsızlığını yitirmiştir!

                Bizler eğitim emekçilerinin ekonomik, demokratik  ve özlük hakları için mücadeleyi sürdürürken, siyaset yapma haklarını da savunmaya devam edeceğiz.

Eğitim emekçilerinin uğradığı baskı, soruşturma ve  sürgün politikaları tüm pervasızlığı ile sürerken,  Milli Eğitim Müdürlüğü’nün AKP’ liler ile toplantı organize etmesi ilkesizlik ve yandaşlıktır.  

                Milli Eğitim Müdürlüğü bu tutumu ile kamu kaynaklarını ve kamu gücünü AKP lehine kullanmıştır. Bu tutum hukuksuzdur.

Doğru tutum, kamu emekçilerine özgürlükleri geliştirmektir. Kamu çalışanlarının önündeki siyaset yapma yasağının kaldırılmasıdır.

                Eğitim emekçilerinin mücadele örgütü Eğitim Sen olarak , tüm baskı ve yandaşlık girişimlerine karşı eğitim emekçilerinin yanında olacağız. Milli Eğitim Müdürlüğü’nü buradan uyarıyoruz! Tutumunuzu hukuktan ve kamu emekçilerinden yana alın.

Eğitim Sen,  hukuksuz uygulamalar karşısında mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.

Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz!


GİRESUN EĞİTİM SEN

ŞUBE YÜRÜTME KURULU

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 597 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Eğitim

Sol Parti; Eşit, Parasız ve Laik Eğitim İstedi

Sol Parti; Eşit, Parasız ve Laik Eğitim İstedi Sol Parti Giresun İl Yönetim Kurulu yaptığı açıklama ile eğitimde eşit, parasız ve laiklik sözü verdi.

Sınav Merkezli Eğitime Son

Sınav Merkezli Eğitime Son Eğitimin niteliğini olumsuz etkileyen SINAV SİSTEMİNİN öncelikle sorgulanması gerekir.

Okullar ne zaman açılacak?

Okullar ne zaman açılacak? okulların başlama tarihini kesin olarak bildirdi

17 Nisan Okulların Tatil

17 Nisan Okulların Tatil Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yaptığı açıklamayla son buldu

Diploması sahte çıktı

Diploması sahte çıktı R.G.S.'nin, 19 yıl sahte diplomayla öğretmenlik yaptığı ortaya çıktı.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss