Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Milli Eğitim'de fişlemeler isyan ettirdi!
15 Mart 2014, 06:35

Milli Eğitim'de fişlemeler isyan ettirdi!

Atatürk mü Erdoğan mı sorusu isyan ettirdi

Milli Eğitim’de fişlemeler isyan ettirdi!

Müfettişlerin öğrencilere sordukları siyasi sorularla fişleme yapmasına tepki gösteren veliler okul bastı.

Dershane, özel okul ve yurtlara gelen Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri, çocukları odalara çağırarak siyasi sorular soruyor.

Adana’da özel bir okulda müfettişlerin çocuklarına siyasi soru sormalarına öfkelenen bir grup veli, müfettişlere tepki gösterdi.

ÖĞRENCİLERE ATATÜRK MÜ ERDOĞAN MI SORUSU!

Adana’da özel Bilfen, Başkent ve Adana Koleji’ne giden Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri, öğrencileri odaya çekti ve sorguladı. Müfettişler, öğrencilere, “Atatürk’ü mü yoksa Erdoğan’ı mı seviyorsun” diye sordu. Öğrencilere, “Okulunuzda Başbakan aleyhine konuşuluyor mu?” sorusu da yöneltildi. ”Ayakkabı kutusu”na ilişkin soruların da öğrencilere sorulduğu belirtildi.

VELİLERİN TEPKİSİ MÜFETTİŞLERİ KAÇIRDI!

Öğrencilerin durumu ailelerine bildirmesi üzerine veliler okula geldi.

Müfettişlere tepki gösteren aileler, küçücük çocukların siyasi sorularla sorguya alınmalarına tepki gösterdi. Velilerin çektiği görüntülerde, iki müfettişin ailelerin tepkisi üzerine ‘güvenli bir ortam olmadığını’ öne sürerek okulu terk ettiği görüldü.

ÖĞRENCİLER SORGU ODASINA ALINDI

Şanlıurfa Suruç Özel Feza Dershanesi ve Özel Ahmed-i Hani Öğrenci Yurdu’nu teftişe gelen müfettişler, özel bir odaya aldığı öğrenci ve velilere yazılı ve sözlü olmak üzere çeşitli sorular sordu. Sorulardan bazılar şöyle: “Bu kurumda öğretmenleriniz AKP ve Başbakan aleyhinde bir söz söylüyor mu? Başbakan’a karşı sizi ve ailenizi kışkırtıyorlar mı? Oyunuzu şu veya bu partiye verin diye sizi yönlendiriyorlar mı? Sizi siyasete yönlendiriyorlar mı?”

“AKP’NİN DÜPEDÜZ FİŞLEMESİ”

Suruç Feza Dershanesi’nde okuyan çocuğu için bakanlık müfettişlerinin sorularına sözlü ve yazılı olarak cevap veren N.Y. adlı veli: “İnanın şaşkınlıktan ne diyeceğimi bilemiyorum. Meydanlarda ‘milli irade, ileri demokrasi’ diye haykıranların bizleri 28 Şubat’ın hukuk ve kanun tanımaz antidemokratik uygulamaları ile yeniden yüz yüze getirmesi, ülkemizin demokrasi ve özgürlük anlayışı adına maalesef çok yazık bir durumdur. Milletin dershanelerini millete sormadan, hukuk tanımadan Meclis’te bir anda oldu bittiye getirip hem kapatıyorlar, hem de kapatmaya çalıştıkları bu dershaneleri böyle siyasi içerikli konularla denetliyorlar. Bu uygulama AKP’nin düpedüz bir siyasi fişlemesidir.’’ dedi.

Yurt öğrencisi B.Ç. ise, “Bizlere siyasi sorular sordular. ‘Başbakan’a hakaret ediliyor mu? Bu yurt’ta siyaset yapılıyor mu? Yapılıyorsa hangi siyasi partiye sizleri yönlendiriyorlar?’ gibi soruları sorup kâğıt üzerinde cevaplamamızı istediler. Biz de kaldığımız bu kurumlarda bugüne kadar hiç bir siyasi kişilik hakkında konuşulmadığını ve hiçbir siyasetin girmediğini hiçbir baskı altında kalmadan cevapladık.’’ diye konuştu.

Suruç Özel Feza Dershanesi Müdürü Mehmet Karageçili, “28 Şubat’ı da yaşadım gördüm. Bugün öğrenci ve öğrenci velilerinden yazılı ve sözlü olarak istenilen bu siyasi bilgiler, 28 Şubat zihniyetinin antidemokratik uygulamalarının, sadece şahıslar değişerek yeniden işleme konulduğunun adeta göstergesidir.” şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri, Niğde Serhat Dershanesi’nde de, çocukları odalara çağırarak sorular sordu.

Dershanede sorguya çekilen öğrencilerden Çiğdem Demiröz, ”Bizi odaya çağırdılar. ‘Okulda hocalarınız siyaset yapıyor mu?’ dediler. Ben de yapmadıklarını söyledim. ‘Okuldan siyaset sebebiyle uzaklaştırılan öğrenci var mı?’ diye sordu. Ben de bilmediğimi ve görmediğimi söyledim. Yerimi, yurdumu ve kişisel bilgilerimi istediler. En sonunda söylediklerimin yazılı olduğu bir kağıdı imzalamamı istediler. Ben de imzaladım.” dedi.

“20 YILDIR EĞİTİMCİYİM BÖYLE BİR UYGULAMA GÖRMEDİM”

Niğde Serhat Dershanesi Müdürü Cevat Erdin, “20 yıldır eğitim veriyorum, bir o kadar da eğitim aldım fakat hiçbir hükümet döneminde böyle bir uygulama ile karşılaşmadım.” diye konuştu. Erdin, şöyle devam etti: “Müfettişler, 81 ilde bakanlığın istemiş olduğu teftiş amaçlı, acaba dershanelerde, eğitim merkezlerinde siyasi propaganda yapılıyor mu diye teftişe geldiklerini söylediler. Ve bu doğrultuda çocukları tek tek odalara çağırılarak sorular sordular ve bunu da gizli tutmak istediler. Çocukları çağırıp fikirlerini sordular ve bunların da değerlendirileceğini çocuklara söylediler. Biz bunu yadırgadık. Çünkü bir eğitim kurumunda eğitimin dışında farklı bir şey yapılacağına ihtimal vermiyorum. Burada öğrencilerin siyasi bir olay için dersten çağrılması, odalarda sorguya çekilmesi ve çocuklara suçlu muamelesi yapılması, çocukların hem psikolojisini bozmuş olacak ve birçok talebemiz dershaneden bu noktadan sonra korkacak”

http://video.sozcu.com.tr/izle/x1gwyb2/

sözcü

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 777 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Eğitim

Sol Parti; Eşit, Parasız ve Laik Eğitim İstedi

Sol Parti; Eşit, Parasız ve Laik Eğitim İstedi Sol Parti Giresun İl Yönetim Kurulu yaptığı açıklama ile eğitimde eşit, parasız ve laiklik sözü verdi.

Sınav Merkezli Eğitime Son

Sınav Merkezli Eğitime Son Eğitimin niteliğini olumsuz etkileyen SINAV SİSTEMİNİN öncelikle sorgulanması gerekir.

Okullar ne zaman açılacak?

Okullar ne zaman açılacak? okulların başlama tarihini kesin olarak bildirdi

17 Nisan Okulların Tatil

17 Nisan Okulların Tatil Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yaptığı açıklamayla son buldu

Diploması sahte çıktı

Diploması sahte çıktı R.G.S.'nin, 19 yıl sahte diplomayla öğretmenlik yaptığı ortaya çıktı.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss