Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dünya Fındık Borsası Giresun'a Gelecek!
06 Mart 2014, 15:23

Dünya Fındık Borsası Giresun'a Gelecek!

Karadeniz'de siyasi mitinglerini sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU,Giresun'da kalabalık halk topluluğu ile karşılandı..

Dünya Fındık Borsası Giresun’a Gelecek!

Karadeniz’de siyasi mitinglerini sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU,Giresun’da kalabalık halk topluluğu ile karşılandı...

Fındığın Başkenti’nde söz eden Kılıçdaroğlu, “11 yıldır iktidarda olanların Fındık Borsasını soracağız...“Fındık Borsası’nı” Giresun’a,Karadeniz’e getireceğimin de sözünü veriyorum size” dedi...

Kılıçdaroğlu;”Bu hükümete fındığın hesabını soracağız.Bu sizin de bizim de ortak  görevimiz..CHP olarak iktidara geldiğimizde sizlere söz veriyorum, halkımızın yaşam refahını artıracağız”dedi…

“ADAM DEVLETİ SOYMAKLA MEŞGUL”

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU,TÜRKİYE'YE MESAJLARINI GİRESUN OSMAN AĞA MEYDANI'NDAN VERDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,partisinin Giresun Osmanağa Meydanı'nda düzenlenen yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen mitingde konuştu. Bşbakan Erdoğanı, 17 Aralık Yolsuzluk soruşturmaları sonrasında ortaya çıkan tablo üzerinden eleştiren Kılıçdaroğlu, "Geldiğimiz nokta şu. Bir ülkeyi yöneten insanın namuslu adam olması lazım. Bir ülkeyi yöneten insanın önce vatandaşını düşünmesi lazım, bir ülkeyi yöneten insanın Dicle'nin kenarında koyun kaybolsa sorumluluk hissetmesi lazım, bir ülkeyi yöneten insanın ailelerde huzur var mı yok mu diye düşünmesi lazım. Bir ülkeyi yöneten insanın ülkenin sorunlarıyla ilgilenmesi lazım ama o, devleti soymakla meşgul" diye konuştu. Sözlerine fındıklar başlayan Kılıçdaroğlu, "Giresun'un yetiştirdiği fındık dünyada bir numara. Peki fındığın fiyatını kim belirliyor? Hamburg borsası. Mademki fındıkta dünyada bir numarayız, fındığın borsası neden olmaz? Her Giresunluya bu soruyu soruyorum ve cevabını bekliyorum. Bunun cevabını iktidar verecek, hesabını iktidara soracağız. "11 yıldır ülkeyi yönetiyorsun, fındığın borsasını neden Karadeniz'e getirmedin' sorusunu oy kullanırken soracağız" dedi.

Hükümetin Fiskobirlik'i de yok ettiğini belirten CHP Genel Başkanı, "Bütün Karadeniz'e sözüm, CHP iktidarında dünyanın bir numaralı fındık borsası Karadeniz'de olacak, bu benim sözümdür" diye konuştu.

"SANDIĞA DA EL UZATABİLİRLER"

"Bizim görevimiz,büyük Türkiye'dir.Hep beraber kucaklayacağımız,barış içinde yaşayacağımız büyük Türkiye'dir" diyen Kılıçdaroğlu,şöyle devam etti: Ayakkabı kutusunu ben de biliyorum, siz de biliyorsunuz. Hırsızlar aranızda geziyor, ceplerinize dikkat edin. O cep sizin helal paranızı sakladığınız cep, o cebe haram el ulaşabilir ona engel olun. Sadece ceplerinize değil, ayın 30'unda sandığa gideceğiz, sandığa da el uzatabilirler, sandıklara da sahip çıkacağız. Kadınlar çocuklarına nasıl sahip çıkıyorsa kendi ülkelerine de öyle sahip çıksınlar. Sizler sahip çıktığınız ölçüde demokrasi kazanacaktır." 

"MEMLEKETİ SAĞLAM YEDİN BOĞAZINDA KALSIN"

Kılıçdaroğlu,"Memleketi sağlam yedin boğazında kalsın" yazısının yer aldığı,Başbakan Erdoğan'ın tavuk yerken çekilmiş fotoğrafını gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Hopa'da güzel bir şey verdiler, "Memleketi sağlam yedin boğazında kalsın' diye Güleriz ağlanacak halimize. Bu nasıl bir ülkedir ki sana bir değil iki uçak tahsis edildi, kırmızı plakalı araçlar tahsis edildi. Yurtdışına gittin, Türkiye CumhuriyetiBaşbakanı olarak sana itibar gösterildi. Gittin Shroder'e şikayet ettin "ben Başbakanken aldığım aylıkla geçiyorum' dedin. Ben o zaman grup başkanvekiliydim, önerge verdim, "Sayın Başbakanın maaşını artırın bizi rezil edecek' dedim" diye konuştu. 
 
RABİA İŞARETİNİN ANLAMI: "4 BAKAN,BİR BAŞÇALAN"-

Kılıçdaroğlu konuşmasında Başbakan Erdoğan'ın yaptığı Rabia işaretini yaparken, "Nedir bu işaret biliyor musunuz; 4 bakan bir başçalan. Biz önce bunu Rabia sanıyorduk, meğer 4 bakanmış, kendisi de dahil onu da yeni öğrendik, teşekkür ederiz. Kendi itirafı" diye konuştu.

Seçim vaatleriyle ilgili kaynağı nerden bulacağının sorulduğunu ifade edenKılıçdaroğlu, "85 milyon avroyu çalanlardan o parayı alacağım, çiftçiye, esnafa, memura, emekliye dağıtacağım. Hiç kimse endişe etmesin. Parayı nereden bulacakmışım, sen yürütmezsen zaten bu ülkede para çok.Zengin bir ülkeyiz biz" dedi.

Hükümetin yaptığı yolsuzluğu örtecek bezin dünyada henüz üretilmediğini söyleyenKılıçdaroğlu, "O nedenle Adalet Ve Kalkınma Partisi'ne oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum. Harama değil, helale orta olun. Harama izin vermeyin" diye konuştu.

“HERŞEYİN SORUMLUSU BAŞÇALANDIR”

İsim vermeden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın sözlerine değinen Kılıçdaroğlu, şunları dedi:

"Onun bir bakanı var,arada bir doğruları söyler,geçen gün televizyona çıkmış, "çok laf yalansız çok mal haramsız olmaz' demiş. Vallahi doğru söylemiş. Kendi bakanı söylüyor. "Çok mal haramsız olmaz diyor. Nasıl böyle bir ülkede demokrasiyi koruyacağız, nasıl mücadele edeceğiz? Bunun yolu şu, ayın 30'u geliyor. Sandığa gideceğiz ve diyeceğiz ki, "yeter artık, sizden bıktık' arkadaş. Bu ülke bıktı.Giresun'da işsizlik var mı, hanımlar çocuklar işsiz mi (Evet). Şunu Türkiye Cumhuriyeti'ndeki hiçbir yurttaşım unutmasın; çocuğunuz işsizse sebebi başçalandır. Ürettiğiniz ürünün karşılığını alamıyorsanız sebebi devleti soyanlardır. Emekli aylığı düşükse sebebi devleti soyanlardır. Emekli olup işine devam etmek istesen, aylığından yüzde 15 kesiliyorsa sebebi bu devleti soyanlardır."

Ülkemizi seviyoruz, demokrasiyi seviyoruz, özgürlükleri seviyoruz, çocuklarımızı, insanımızı seviyoruz. Birbirimizi tanımasak bile selam vermek istiyoruz. O zaman ayın 30'u geliyor. Hep beraber çalışacağız. Çocuklarımız için, güzel Türkiye için. Ben size bunu vaat ediyorum; büyük Türkiye'yi, güzel Türkiye'yi, barış içinde yaşayacağımız bir Türkiye vaat ediyorum. 

"KİRLİ ADAMLAR SİYASETİN DIŞINA ÇIKACAK,TÜRKİYE'Yİ ANNELER TEMİZLEYECEK"

Kılıçdaroğlu,CHP iktidarında ilk 4 ayda "Siyasi Ahlak Yasası"nı çıkaracaklarını belirterek "Kirli adamlar siyasetin dışını çıkacak. Kirli adam siyasetin içinde olmayacak. Temiz olacak, halka hesap vermeyi namuslu görev olarak kabul edecek” dedi.

CHP Genel Başkanı şunları söyledi: “Bugüne kadar kadının başı örtüsü üzerinden siyaset yapıldı. Size Kemal Kılıçdaroğlu sözü; kadın nasıl isterse giyinsin, başı açık olsun, başı kapalı olsun tamamının benim başımın üstünde yeri var.

Size sözüm; ben bu ülkede çalışırken siyaset yaparken işsizliği önlemek için her türlü çabayı göstereceğim. Oy versin vermesin bütün yurttaşlarımın çocuklarına eşit yaklaşacağım. Onlar iş buldukça ben mutlu olacağım.

Yine annelere sesleniyorum temiz siyasetin yolunu siz açacaksınız. Çünkü siz kirliliğe izin vermezsiniz. Evleriniz tertemizdir. Türkiye'yi de siz temizleyeceksiniz. Buradan Adalet Ve Kalkınma Partisi'ne oy veren değerli yurttaşlarıma sesleniyorum; sizi asla kınamıyorum, en ufak bir şekilde sitem de etmiyorum ama bu hükümet sizi kandırdı. Bu hükümet size doğruları söylemedi. Bunlar köşeyi döndü siz fakirleştiniz. Çocuğunuz işsiz kaldı. Türkiye'de yeni bir yüzü, yeni bir siyaset yolunu açmak zorundayız. Beraber yapacağız biz bu işi, güzel Türkiye için, bayrağımız için, İstiklal Marşımız için, şehitlerimiz için yapacağız biz bu işi. Bu ülkeye barışı ve huzuru getireceğiz.
 
"AKSU İLE TÜRKİYE GURUR DUYUYOR"

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından, yeniden aday gösterilen CHP'li Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'yla birlikte vatandaşları selamdı. Aksu’yu yaptığı hizmetler nedeniyle öven Kemal Kılçdaroğılu, “O’nunla sadece siz değil,bütün Türkiye gurur duyuyor” diye konuştu.

Aksu,konuşmasının sonunda Kılıçdaroğlu’na 28 numaralı Giresunspor forması hediye etti.Ardından da ilçe ve belediye adaylarıyla birlikte halkı selamladılar.

Zeki Al - GHA

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1046 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Siyaset

Kılıçdaroğlu: "Ambulanstaki video kaydını hangi güç sildirdi?"

Kılıçdaroğlu: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Rabia Naz'ın şüpheli ölümü sonrası yaşananl...

AKP'li Nurettin Canikli'den Rabia Naz'ın babasına dava!

AKP'li Nurettin Canikli'den Rabia Naz'ın babasına dava! Rabia Naz cinayetinin üstünü örtmekle suçlanan AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Rabia Naz'ın babas...

Kesin seçim sonuçları açıklandı

Kesin seçim sonuçları açıklandı 7 Haziran 2015 genel seçimi kesin sonuçlarını YSK Başkanı Sadi Güven açıkladı

Alçelik;"Ülke ekonomisi çıkmaza sürüklenmiştir"

Alçelik; Yrd.Doç.Dr.Turhan Alçelik Saadeti AKP'de buldu!

Gurbetçiler oy kullanmaya başladı

Gurbetçiler oy kullanmaya başladı Türk seçmenler, 25.Dönem Milletvekili Genel Seçimi için bugün sandık başına gitmeye başladı

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss