Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
7.1 milyarlık gizemli Türk ortaya çıktı
28 Haziran 2010, 15:18

7.1 milyarlık gizemli Türk ortaya çıktı

7.1 milyarlık gizemli Türk ortaya çıktı

7.1 milyarlık gizemli Türk ortaya çıktı

 

Bir güney kentinde yaşayan işadamı Namık Kemal Engin, Varlık Barışı kapsamında 7.1 milyar lira beyan eden Türk'ün kendisi olduğunu iddia etti.

Varlık Barışı kapsamında 7.1 milyar lira beyan eden müthiş Türk'ün kimliği hâlâ sırrını korurken, bir Güney kentinde yaşayan işadamı Namık Kemal Engin, "O milyarder benim!" dedi.

Iraklı bir aile dostunun kendisine milyar dolarlık hisse senetlerini miras bıraktığını söyleyen Engin, "Bu hisselerin gelişi de ayrı bir macera. Ama hisseler hala bana teslim edilmedi. Kimileri bu hisse senetlerinin üzerine yatmaya çalışıyor" iddiasında bulundu.

Sabah gazetesinin haberine göre, varlığına inandığı hisse senetlerini alabilmek için oğlu Hilmi Onur ile birlikte müthiş bir mücadele verdiğini söyleyen Namık Kemal Engin, "Başbakanlık, MİT, Dışişleri, Maliye... Yazmadığım yer kalmadı. Bu hisseleri almak için tüm servetimi tükettim. Sadece ben değil yakın dostlarım borç batağına saplandı, iflas etti. Borçlandığım herkes bana 'Tokatçı' gözüyle bakar oldu. Eğer bu hisseleri alamazsam ben ve oğlum dahil en az 50 kişi intihar eder!" dedi.

Forbes dergisinin zenginler listesine göre, Türkiye'de 3 milyar dolarlık servetiyle Hüsnü Özyeğin birinci sırada, 2.9 milyar dolarla Mehmet Emin Karamehmet ikinci ve 2.6 milyar dolarla Tarık Şara üçüncü sıradaydı.

Namık Kemal Engin, Maliye Bakanı'nın açıkladığı 7.1 milyar liralık beyanın kendi beyanı olduğunu iddia ediyor. Bir kaynak "7.1 milyar liralık beyanda bulunan kişi Namık Kemal Engin mi?" sorusuna önce 'evet' yanıtını verdi. Ancak daha sonra bunu yalanladı. Yine SABAH'ın ulaştığı bir bilgiye göre 7.1 milyar liralık beyan Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı'na yapıldı. Mersin VD Başkanı Serdar Aksoy, hem yazılı hem de şifahi olarak iletilen aynı soruya olumlu ya da olumsuz bir cevap vermedi. mynethaber

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 3011 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Polemik

Zafer Çağlayan İngiltere'ye yerleşiyor

Zafer Çağlayan İngiltere'ye yerleşiyor Çağlayan'ın mallarını satıp İngiltere'ye yerleşeceği iddiaları başkent kulislerini karıştırdı

Gazeteci sosyal medya'da dilediğince yazabilir mi?

Gazeteci sosyal medya'da dilediğince yazabilir mi? Yeni Polemik: Gazeteci "Sosyal Medya'da dilediğince yazabilir mi?

Valiye 'zübük' cezası!

Valiye 'zübük' cezası! Bolu'dan Bilecik'e atanınca Ak Partili Başkan için "o zübük" demişti.

Eski MİT'çi Gündeş'ten bomba iddia

Eski MİT'çi Gündeş'ten bomba iddia Gündeş, "Gülen cemaatine ait Türkiye dışındaki bazı okullarda CIA ajanlarının "İngilizce öğretmeni maskesi" altında...

İsmail Türüt'ten Basın Açıklaması

İsmail Türüt'ten Basın Açıklaması İsmail Türüt'ten Basın Açıklaması

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss